FBI, Erden Timur'u havalimanında sorguladı: Adams'la ilgili sorular soruldu

FBI, eski Galatasaray yöneticisi ve iş insanı Timur'u gözaltına aldığı iddia edildi. Timur olayı doğruladı 'gözaltına alınmadığını' söyledi: Belediye Başkanı Adams'la ilgili sorular sordular.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD'de New York'un Demokrat Partili Belediye Başkanı Eric Adams hakkında başlatılan Türkiye bağlantılı rüşvet soruşturmasında çarpıcı bir gelişme yaşandı. 

Adams'ın Türkevi binasıyla ilgili devreye girmesi için Türkiye'den yasa dışı bağışlar aldığı, İstanbul'da lüks otel ve eğlence mekanlarında ağırlandığının idida edildiği soruşturma kapsamında FBI'ın 2 gün önce, eski Galatasaray yöneticisi iş insanı Erden Timur'u New York'a gidişinde havalimanında gözaltına aldığı öne sürüldü.

Timur ise gözaltı iddiasını yalanlayıp "Havaalanında polislerle 20-25 dakika görüşmemiz oldu" dedi. 

LUBE AYAR DUYURDU

Haberi ilk olarak gazeteci Lube Ayar sosyal medya hesabından duyurdu. Ayar şu paylaşımı yaptı: "Erden Timur, ABD’de New York Havaalanı'nda FBI tarafından gözaltına alındı. Timur'un, en az bir Türk ‘yetkili’ ve 5 ‘iş insanından’ rüşvet ve yasadışı bağış almakla suçlanan New York Belediye Başkanı Eric Adams soruşturması kapsamında sorgulandığı öğrenildi."

TİMUR: ADAMS'A BAĞIŞ YAPIP YAPMADIĞIMI SORDULAR

Daha sonra VOA New York muhabiri Mehmet Sümer'e konuşan ve önce gözaltına alındığını söyleyen Timur daha sonra olayın 'gözaltı olmadığını' "kendisine Adams'ın kampanyasına bağış yapıp yapmadığının sorulduğunu ve bağış yapmadığını söylediğini" aktardı.

VOA Türkçe'nin sosyal medya hesabından konya ilişkin şu paylaşım yapıldı: "VOA New York muhabiri Mehmet Sümer, Nef İnşaat şirketinin sahibi Erden Timur'la görüştü. Timur, iki gün önce New York'a geldiğinde FBI tarafından havalimanında gözaltına alınarak kendisine New York Belediye Başkanı Eric Adams'la ilgili sorular sorulduğunu doğruladı.

Timur kendisine Adams'ın kampanyasına bağış yapıp yapmadığının sorulduğunu, kendisinin bağış yapmadığını söylediğini aktardı." 

Mehmet Sümer'in olayla ilgili paylaşımı ise şöyle: "SON DAKİKA: Brooklyn'de bir inşaat yatırımı olan Nef İnşaat şirketinin sahibi Erden Timur'la görüştüm. Kendisi iki gün önce New York'a geldiğinde FBI tarafından JFK havalimanıı'nda bilgisine başvurulara kendisine New York Belediye Başkanı Eric Adams'la ilgili ilgili sorular sorulduğunu doğruladı. Timur kendisine Adams'ın kampanyasına bağış yapıp yapmadığının sorulduğunu kendisinin de bağış yapmadığını soyledigini anlattı.

SON DAKİKA: Erden Timur şimdi tekrar aradı kendisine gözaltı işleminin uygulanmadığını sadece bilgisinin alınıp herhangi bir imzalı tutanak benzeri bir şey imzalamadan herhangi bir yasal işlem olmadan havalimanından çıktığını söyledi."

ERDEN TİMUR: GÖZALTI BİLGİSİ YALAN 

İlerleyen saatlerde Habertürk yayınına katılan Erden Timur, olayı şöyle anlattı: "Gözaltı gibi yalan bilgiler ortaya atılmış. Amerika'ya eşimle beraber konser için geldik. Havaalanında polislerle 20-25 dakika görüşmemiz oldu. 'Bağış yaptınız mı' diye sordular. 1 dolar bile bağış yapmadığımızı söyledim. Cuma günü İstanbul'da olacağız, herhangi bir problem yok. 15 Yıldır iş yapıyorum, ülkemde bile hiçbir imar artışım yok."

(HABER MERKEZİ)