FBI: Trump'a suikast girişiminden 2 saat önce zanlı alanda drone uçurdu

FBI, ABD başkan adayı Trump'a ateş açan ve yaralayan Thomas Matthew Crooks'un, suikast girişiminden 2 saat önce miting alanında drone uçurduğunu açıkladı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, eski başkan ve Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan Thomas Matthew Crooks'un saldırıdan birkaç saat önce alanda drone uçurduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, FBI Direktörü Christopher Wray, ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'nin toplantısında soruları cevapladı.

Suikastçı Crooks’un, Trump’a ateş açmadan 2 saat önce miting alanında yaklaşık 11 dakika drone uçurduğu bilgisini paylaşan Wray, "Uçurduğu alan hakkında da açık olayım. Sahne üzerinde veya alanın o kısmında değil, yaklaşık 183 metre ötesinde diyebilirim" dedi.

Wray, ayrıca Crooks’un aracında iki, evinde de bir adet patlayıcı madde bulunduğunu, bunların "nispeten kaba cihazlar" ancak "uzaktan patlatılma yeteneğine sahip olduklarını" belirtti.

Crooks'un Gizli Servis keskin nişancıları tarafından öldürüldüğünde yanında uzaktan kumanda bulunduğunu söyleyen Wray, patlayıcı cihazların üzerindeki açma kapama düğmesine işaret ederek, "Eğer bu cihazları çatıdan patlatmaya çalışsaydı işe yaramazdı" diye konuştu.

ÇATIDA 8 BOŞ MERMİ KOVANI BULUNDU

Wray, saldırıdan sonra çatıda 8 boş mermi kovanı bulduklarını belirterek, şu an için Crooks’un bu eylemi tek başına gerçekleştirdiğini düşündüklerini aktardı.

Eski başkana yönelik suikast girişiminin demokrasiye bir saldırı olduğunu söyleyen Wray, FBI'ın hâlâ zanlının hangi saikle bu eylemi gerçekleştirdiğini anlamak için Crooks’un elektronik aygıtlarında incelemelerini sürdürdüğünü belirtti.

Wray, "Altını çevirmediğimiz taş bırakmayacağız. Tetikçi ölmüş olabilir ama FBI'ın soruşturması büyük ölçüde devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Ne olmuştu?

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesindeki seçim mitingi sırasında kürsüde konuşurken silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganı öldürmüştü.

FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)