FBI'dan uyarı: Halka açık şarj istasyonları kötü amaçlı yazılım bulaştırıyor

ABD Federal Soruşturma Bürosu, havalimanları, oteller ve AVM'ler gibi kamusal alanlardaki ücretsiz şarj istasyonları yoluyla mobil cihazlara kötü amaçlı yazılım bulaştırılabileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Twitter hesabından bir açıklama yaparak, "Havalimanları, oteller ve alışveriş merkezlerindeki ücretsiz şarj istasyonlarını kullanmaktan kaçının. Kötü kişiler, USB portlarını cihazlara kötü amaçlı yazılımlar ve izleme yazılımları bulaştırmanın yollarını buldu" dedi.

Axios haber sitesinin aktardığına göre, FBI'ın Denver ofisinden yapılan açıklamada söz konusu uyarıya gerekçe olabilecek herhangi yeni bir olaydan bahsedilmedi. FBI, bunun 'yalnızca rutin bir uyarı olduğunu' ifade etti. 

'KİŞİSEL BİLGİLERİNİZ DIŞARI AKTARILABİLİR'

Federal İletişim Kurulu (FCC), konuya ilişkin bilgilendirmesinde, "Siber güvenlik uzmanları, suçluların elektronik cihazlara kötü amaçlarla erişmek için kamuya açık USB şarj istasyonlarına kötü amaçlı yazılım yükleyebileceği konusunda uyardı" dedi.

Buna göre, bu şekilde kirlenmiş bir USB portu aracılığıyla yüklenen kötü amaçlı yazılımlar cihazları kilitleyebiliyor, kişisel bilgi ve şifreleri dışarı aktarabiliyor. 

FCC, "Suçlular, bu bilgiyi çevrimiçi hesaplara erişmek ya da diğer kötü kişilere satmak için kullanabilir. Bazı durumlarda suçlular kabloları istasyonlarda takılı bırakıyor" dedi. 

İnsanların cihazlarını ücretsiz istasyonlara bağlamamaları gerektiği belirtilen bildirimde, bunun yerine yanlarında kendi şarj cihazları veya USB kablolarını taşıyarak şarj etmeleri çağrısı yapıldı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler FBI şarj istasyon