Felç geçiren kralın ailesi Atina'da toplandı

Geçtiğimiz günlerde felç geçiren eski kral Konstantin'in ailesi Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın başkenti Atina'da, geçtiğimiz günlerde felç geçiren eski Kral Konstantin'in sağlık durumunun 'kritik' olduğu belirtildi. 1967 cuntası ile giriştiği iktidar mücadelesini kaybeden ve 1974 yılında Yunanistan'ın demokrasiye geri dönüşü ile tahtından ayrı kalan Konstantin'in tedavisine Atina'da devam ediliyor.

Yunanistan kamu radyo televizyon kurumu ERT, devrik kralın birkaç gündür özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü aktardı. İlgili bültene göre Konstrantin, entübe edilmemiş durumda ve çevresiyle teması sınırlı. Konstantin'in sağlık durumu 'kritik ancak stabil' olarak tanımlanıyor.

Yunanistan basının aktardığına göre 82 yaşındaki Konstrantin, Kolonaki'deki evinde akut inme geçirdi. ERT'ye göre Konstantin'in ailesi Atina'da toplandı. Yabancı ülkelerde ikâmet eden çocukları Atina'ya gelirken, İspanya'dan kız kardeşleri Sophia ve İrene de Yunanistan'ın başkentine gitti. Philip de eşi Nina Flor ile birlikte, babasının sağlığıyla ilgili cidd, gelişmenin ardından Hindistan'ın Jaipur kentinden Atina'ya geçti.

Devrik kral Konstantin ve eşi, geçtiğimiz ilkbaharda bugün tedavi gördüğü özel kliniğe daha yakın olmak için Porto Heli'den Atina'nın merkezinde bulunan Kolonaki'ye taşınmışlardı. Aynı süreçte Konstantin korona virüsüne yakalanmış ve önemli sağlık sorunları ile karşı karşıya gelmişti. Konstantin'in, kamuoyuna yansıyan son görüntülerinde tekerlekli sandalye kullandığı görüntülenmişti. 

'DUA TÖRENİ' DÜZENLENDİ

ONTime sitesindeki yeni bir habere göre, Yunanistan kraliyet ailesi üyeleri cumartesi günü öğle saatlerinde Atina Metropolitliği'ndeki Aziz Eleftherios Şapeli'ne gelerek burada bir dua töreni düzenledi. Eski kralın iki kız kardeşinin yanı sıra oğulları Paul, Nicholas ve Philip ile gelinleri Marie Chantal, Tatiana Blatnik ve Nina Flor da metropolitlikteki şapelde hazır bulundu.

1967'de Yunanistan hükümetini deviren cunta ile iktidar mücadelesi içerisine giren Konstantin, 1968 yılında organize ettiği karşı darbenin neticesiz kalması sonucunda ülkesinden kaçmak durumunda kaldı. Yunanistan, 1974'te demokrasiye geri dönerken yeni bir Anayasa ile yoluna devam etme kararı aldı. Anayasa için düzenlenen referandumda vatandaşların ezici bir çoğunluğu sırtlarını tahta döndü ve parlamenter demokrasiye destek verdi. 1974 sonrasında, Yunanistan'da küçük muhafazakar bir kesim kraliyet ailesini desteklemeye devam etti.