Fenerbahçe 18'de 18 yaptı

Fenerbahçe, Ludogorets karşısında 42. dakikada Batshuayi ve 52. dakikada Zajc'la 2-0 öne geçti. Ludogorets 65. dakikada golü buldu, Zajc 90+3'te farkı tekrar ikiye çıkardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'ndaki 3. maçında, Bulgaristan'ın Ludogorets ekibiyle karşı karşıya geldi.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan maça Fenerbahçe; İrfan Can Eğribayat, Osayi-Samuel, Becao, Djiku, Oosterwolde, Crespo, Fred, Zajc, Kent, Tadic ve Batshuayi ilk 11'iyle başladı.

Ludogorets ise sahaya Sluga, Witry, Sonko-Sundberg, Verdon, Nedyalkov, Piotrowski, Naressi, Gonçalves, Vidal, Tekpetey ve Seco ile çıktı.

Fenerbahçe, 42. dakikada Batshuayi'nin golüyle öne geçti. Ani gelişen hücumda Fred, topu hızla rakip yarı sahaya taşıdı. Fred'in ara pasında defansın da hatalı müdahalesiyle topla buluşan Batshuayi, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe, 52. dakikada Zajc'la farkı ikiye çıkardı. Tadic'in ara pasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Oosterwolde ortasını açtı, kale sahasındaki Batshuayi topa vuramadı. Seken topa gelişine vuran Zajc, ağları havalandırdı: 2-0

Ludogorets, 65. dakikada Rodrigo Becao kendi kalecisine attığı golle skoru 2-1'e getirdi. Ludogorets'in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda Pedro Naressi'nin şutuna müdahale etmek isteyen Becao, ters bir vuruşla topu ağlarına gönderdi. 

Fenerbahçe, 90+3. dakikada Zajc'la yeniden farkı ikiye çıkardı: 3-1

Maçı 3-1 kazanan Fenerbahçe, gruptaki üçüncü maçından da galip ayrıldı. 

Sezona kayıpsız devam eden sarı lacivertliler, 18 resmi maçının da hepsini kazandı.

FENERBAHÇE, GALİBİYET VE YENİLGİ SAYISI EŞİTLEDİ

Fenerbahçe, Ludogorets karşılaşması ile Avrupa kupalarındaki 263. maçına çıktı. Fenerbahçe daha önce oynadığı 262 Avrupa maçında 103 galibiyet, 55 beraberlik ve 104 mağlubiyet yaşadı. 

Ludogorets maçıyla Fenerbahçe'nin Avrupa'daki galibiyet sayısı 104'e yükseldi. (HABER MERKEZİ)