Fenerbahçe-Trabzonspor randevusunda son gelişmeler

Çıktığı 19 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, Abdullah Avcı yönetiminde yeniden çıkış arayan Trabzonspor'u ağırlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trendyol Süper Lig'nin 11. haftasında Fenerbahçe ve Trabzonspor karşı karşıya geliyor. Maç öncesinde sarı-lacivertli ekipte sakatlıklar gündem oldu. 

Sakatlığı bulunan oyunculardan Rodrigo Becao'nun yaklaşık 2,5 ay, Fred'in ise yaklaşık 2 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. Fenerbahçe'de bir diğer sakat oyuncu Serdar Aziz'in de dönüşünün 1 ayı bulabileceği ifade ediliyor. Özellikle stoper mevkinde sakatlık sorunu yaşayan İsmail Kartal, Osterwolde-Samet ikilisini derbide sahaya sürecek.

FENERBAHÇE HÜCUMDA DİKKAT ÇEKİYOR

Fenerbahçe'de gol krallığında liderliğe yükselen Edin Dzeko'nun performansı dikkat çekiyor. 10 haftada 10 gol, 2 asitle oynayan santrfor 66 dakikada bir skora katkı yapıyor. Szmanski, İrfan Can ve Tadic'ten de dikkat çekici katkı alan sarı-lacivertliler; atılan gol, pas isabeti, rakip ceza sahasında topla buluşma, isabetli şut, net gol pozisyonu gibi hücum kalemlerinde ilk sırada yer alıyor.

TRABZONSPOR'DA 2 SAKAT VAR

Trabzonspor'da iki futbolcunun hafif sakatlığı bulunuyor. Bakasetas ve Trezeguet sakatlıklarına rağmen kadroya alındı ve dev maçta forma giymek için İstanbul'a giden kafilede yer aldı.
 

Fenerbahçe, rakibi karşısında evinde ligin en uzun yenilmezlik serisini yaşıyor. Trabzonspor'u konuk ettiği son 26 Süper Lig maçını kaybetmeyen sarı-lacivertliler, rakibine en son 1997/98 sezonunda 3-1 mağlup olmuştu.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde saat 19:00'da başlayacak mücadeleyi hakem Zorbay Küçük yönetecek.

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

-Trabzonspor'u konuk ettiği son 26 Süper Lig maçını kaybetmeyen Fenerbahçe (14G 12B), rakibine en son 1997/98 sezonunda 3-1 mağlup oldu.

-Fenerbahçe ile oynadığı son dört Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Trabzonspor (2G 1B), daha önceki 23 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını geride bırakmak istiyor (2G 10B 11M).

-Evinde oynadığı son yedi Süper Lig maçını kazanan Fenerbahçe (hükmen galibiyetler hariç), daha uzun bir galibiyet serisini en son Kasım 2015-Mart 2016 arasında yakaladı (8 maç).
 

-Süper Lig'de oynadığı son iki maçta gol yemeyen Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Ahmet Suat Özyazıcı'dan (1981/82; 4 maç) bu yana bordo-mavili ekipteki görevine üst üste üç gole kapama yaparak başlayan ilk teknik direktör olmak için sahaya çıkıyor.
 
-Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de en yüksek averaja sahip takım konumunda (+24). Lig tarihinde ilk 11 maç sonunda en yüksek averaja iki ekip Galatasaray (+25; 1998/99) ve Kocaelispor (+25; 1992/93).
 
-Bu sezon Süper Lig'de önde kaptığı toplar sayesinde en fazla gol bulan takım Fenerbahçe (7). Trabzonspor ise birinci bölgede kaptırdığı toplar sonrası rakiplerine toplam 13 şut fırsatı verdi ve bunların sadece biri gol oldu.
 
-Edin Dzeko, Opta’nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 2007/08’den bu yana Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk 10 Süper Lig maçında en fazla gol atan oyuncu oldu (10).
 
-Bu sezon Süper Lig'deki beşinci golünü Pendikspor filelerine gönderen İrfan Can Kahveci, kariyerinde en fazla gol attığı sezona ulaşmak için sahaya çıkıyor (5; 2014/15 ile birlikte).
 
-Trabzonspor formasıyla çıktığı ilk üç Süper Lig maçında çektiği beş şutun üçünü gole çeviren Paul Onuachu, daha sonraki üç karşılaşmada rakip kaleye gönderdiği 10 şutta fileleri havalandıramadı.
 
-Süper Lig tarihinde Fenerbahçe'yi Trabzonspor'un başında Abdullah Avcı'dan (2G 1B 1M) daha fazla mağlup eden sadece iki teknik direktör var: Ahmet Suat Özyazıcı (8) & Özkan Sümer (3).

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE: Livakovic, Osayi, Samet, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Zajc, Szymanski, İrfan Can, Tadic, Dzeko

TRABZONSPOR: Uğurcan, Mehmet Can, Baniya, Denswill, Eren, Mendy, Bakasetas, Abdülkadir, Visca, Fountas, Onuachu. 

(HABER MERKEZİ)