Fenerbahçe Üniversitesi yüzde 228 zam yaptı: Öğrenciler tepki gösterdi

Fenerbahçe Üniversitesi (FBÜ)tarafından, öğrenci kayıt ücretlerine yüzde 228 zam yapılması, öğrenci ve velilerin tepkisine neden oldu. Zamla birlikte, FBÜ'de yıllık ücret 440 bin TL'ye çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Fenerbahçe Üniversitesi'nde öğrenci kayıt ücretlerine yüzde 228 zam yapıldı. Zam kararı, öğrenciler ve veliler tarafından tepkiyle karşılandı. Rektörlük binası önünde toplanan kalabalık grup, zamların geri çekilmesi için mücadele edeceklerini vurguladı. Protestocular, 2023’te 250 bin TL olan eğitim ücretinin bu yıl 440 bin TL'ye çıkarılmasını ve üniversitenin Türkiyeli öğrencilere yönelik adaletsiz fiyatlandırmasını kınadı.

AYNI SINIFTA İKİ FİYAT

Protesto sırasında yapılan açıklamada, üniversitenin yabancı uyruklu öğrencilere sabit fiyat uygularken Türk öğrencilere her yıl zam yapması eleştirildi. Öğrenciler, “Yabancı öğrencilere sabit fiyat, Türk öğrencilere zam! Aynı bölümde aynı eğitimi almak için Türk öğrenciler daha fazla ödeme yapmak zorunda bırakılıyor” diyerek adaletsiz uygulamalara karşı seslerini yükseltti.

'BURSLAR SİLİNİYOR, AÇIKLAMA YOK'

Ayrıca öğrenciler, burs çeşitlerinin sistemden kaldırılmasını ve bu konuda hiçbir açıklama yapılmamasını protesto etti.

Veliler ve öğrenciler, “Burslar ortadan kaldırılıyor, hiçbir açıklama yapılmıyor! Susmadığımızı göstermek için meydanlarda ve sosyal medyada olacağız” diyerek, üniversitenin kararlarına karşı verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

(HABER MERKEZİ)