Fenerbahçe’nin ‘portatif loca’sı tartışma yarattı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun futbol maçlarında, locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınması kararı üzerine Fenerbahçe’nin Konyaspor maçındaki uygulaması tartışmalara sebep oldu. Fenerbahçe yönetimi, kale arkası tribünün bir kısmını kapatarak loca haline getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Korona virüsü salgını nedeniyle 2020-21 sezonunun taraftarsız başlamasını uygun gören Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin baskısı üzerine 17 Ekim 2020 itibariyle lig ve kupa müsabakalarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınmasına karar vermişti.

Galatasaray’ın 198, Beşiktaş’ın 147, Trabzonspor’un 122 locası varken 64 locaya sahip olan Fenerbahçe’nin Ülker Stadı'ndaki uygulaması diğer takımların taraftarları tarafından tepkiyle karşılandı. Normal tribünün bir kısmını kapatan Fenerbahçe yönetimi, İttifak Holding Konyaspor maçını izlemek isteyen taraftarlarına bu koltukları 90 TL'ye sattı. İki hafta önce oynanan ve 1200 taraftarın bulunduğu Trabzonspor mücadelesinden farklı olarak bu kez Konyaspor maçında Ülker Stadı’nda toplam 1834 biletli seyirci yer aldı. Loca olmayan ancak loca gibi satılan bu alanı sarı lacivertliler “portatif loca” diye adlandırdı.

‘FENERBAHÇE’YE Mİ ÖZEL?’

Rakip takım taraftarları sosyal medya hesaplarından federasyona tepki gösterdi. Taraftarlar şu soruyu sordu: “Fenerbahçe Kulübü kale arkasına 3-5 çit çekip sözde ‘loca’ yapmış. Bilet fiyatları da 90 lira gibi komik bir rakam. Taraftarın her zamankinden büyük önem taşıdığı şu dönemde böyle kuralsız, kafasına göre iş yapmak serbest herhalde. Bizim yönetimimizin de böyle bir şey yapması şart oldu. Ne de olsa serbest. Kale arkasına 3-5 çit çekip ‘loca’ görüntüsü vermek serbest mi, yoksa sadece bu takıma mı özel?”