Ferdi Zeyrek: Altyapı seferberliği başlatıyoruz

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “35-40 yıl önce döşenmiş bir daha dokunulmamış altyapıdan kaynaklı sorunlar var. Bunların değiştirilmesi için altyapı seferberliği başlatıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, son günlerde yaşanan su kesintileri ile ilgili Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) içme suyu arıza biriminde açıklama yaptı.

Eski altyapıdan kaynaklı olarak sıkıntıların yaşandığına dikkati çeken Başkan Ferdi Zeyrek, şöyle devam etti:

“Yaklaşık 35-40 yıl önce döşenmiş ve bir daha dokunulmamış altyapıdan kaynaklı sorunlarımız var. Asbestli borularımız var. Artık ekonomik ömrünü yitirmiş PVC borularımız var. Bunların değiştirilmesi için bir altyapı seferberliği başlatıyoruz. Daha sonrasında branşmanlarda, içme suyu şebekesinin abone bağlantılarında yaşanan patlaklardan kaynaklı su kesintilerimiz oluyor. Yaklaşık 1000 adet branşman değişimi için ihalemizi yaptık. Branşmanlarımız geldi. Tespit ettiğimiz mahallelerde bin adet branşman değişimini yapacağız. Biz bu çalışmaların hepsini altyapı seferberliği olarak başlatıyoruz ama şunu unutmayalım. Bu altyapı seferberliğini tek başına MASKİ ya da Büyükşehir Belediyesi yapamaz. Vatandaşlarımızla birlikte hareket etmeliyiz. Suyun ne kadar önemli olduğunu ve yarınlarımıza bırakmamız gereken ne kadar önemli bir şey olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama özellikle vahşi sulamadan başlayarak, evlerimizde açık muslukları kapatmaya kadar uzanan Manisalı vatandaşlarımın da içinde olabileceği bir seferberlikle bu sorunu çözebiliriz. Çünkü, su hayattır. Su yarınlara bırakabileceğimiz en önemli emanettir. Bunun bilincindeyiz. Ve vatandaşlarımızın da bu bilince sahip olmasını istiyoruz.”