Ferdi Zeyrek'ten öğrencilere çamaşır kafe, öğrenci lokantası ve çorba müjdesi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, öğrencilere yönelik çamaşır kafe, öğrenci lokantası, 'Güne Merhaba' çorbası gibi çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi.
DUVAR - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, ‘Manisa Tarzanı Çevre Günleri’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Pelin Batu’nun moderatörlüğünü yaptığı ‘Manisa Tarzanı’na Genç Bakış’ söyleşisinde, gençlerle buluştu. Başkan Zeyrek, öğrencilere yönelik çamaşır kafe, öğrenci lokantası, 'Güne Merhaba' çorbası gibi çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi.
Başkan Zeyrek, üniversite öğrencileri için gerçekleştirilen ücretsiz ring seferlerine de değinerek, şöyle devam etti:
“Bizim öğrenci yurtlarımız ve üniversite arasında bir yol var. Bu yolda ücretsiz ring hattı sağladık. Bir belediye için çok da basit yapılabilecek bir şey. Ama bugüne kadar kimsenin aklına gelmemiş. O ring hattı yolculuğuna ben de öğrencilerimizle birlikte katıldım. Öğrencilerimize, 'Öğrenci gözünden Manisa nasıl bir yer?' diye sordum. Ben onların kaygılarını çok iyi anlayabiliyorum. Dedim ki, ben cevap vereyim bu soruya. Manisa öğrenci için çekilmez bir yer. Sosyal hayat olmayan bir yer. İlk fırsatta İzmir’e kaçmak istediğiniz bir yer. Birçok yokların olduğu bir yer deyince öğrenci kardeşlerim anlatmaya başladı. Ben bunun böyle olduğunu biliyorum. Bir belediye başkanının karnesi 31 Mart günü yapılan seçimler değildir. Bir belediye başkanının karnesi, şehrin dışarıda nasıl temsil edildiğidir. Oradaki öğrenci kardeşlerim kendi şehirlerine gittiklerinde, Manisa’yı bu şekilde anlatmaları bizim karnemizin geçersiz not aldığını gösterir. Seçimi kazanmak veya kaybetmek sadece sonuçlardan bir tanesidir. Bir kişinin kazanıp şehrin kaybettiği bir seçime, ben yokum.”
“İstedikleri sosyal yaşantıyı, kendilerine sağlayacağım”
Öğrencilerin sosyal hayatlarında yaşadıkları sıkıntıları bildiğini belirten Başkan Ferdi Zeyrek, şunları kaydetti:
“Kütüphane eksikliğini, öğrenci lokantalarının olması gerektiğini ve öğrencilere yönelik projelerimi paylaştım kendileriyle. Önümüzdeki dönem kendileri için 'güne merhaba' çorbasıyla başlayacağız. Üniversitede bir tane çamaşır kafe kuracağım. Çamaşırlarını yıkamakta çok büyük sıkıntılar yaşıyor yurtta kalan öğrenciler. Yurdu yaşamış biri olarak, zaten bunları biliyorsunuz. Çamaşır kafede ücretsiz bir şekilde onların çamaşırlarını yıkayacağız. Hatta ütü imkanı da vererek, kendi ütülerini de yapmalarını sağlayacağız. Bir süre sonra öğrenci lokantaları kurulacak. Çok cüzi miktara yemeklerini verebileceğim. Onların istedikleri sosyal yaşantıyı da kendilerine sağlayacağım. Manisa’nın bir tane kültür merkezi yok. Onları tiyatro, sinema ve bale salonlarına kavuşturacağım. Benim hayalimdeki Manisa’da bunlar var. Benim hayalimdeki Manisa’da şu var: Siz buradan ayrıldıktan sonra gittiğiniz şehirlerinizde ‘Manisa’da şunlar var. Gelin hep birlikte Manisa’ya gidelim’. Artık Manisa’da yaşayan bir kişinin özlendiği değil, özlenilen yerin Manisa olması benim en büyük hayalim ve hedefim."