Ankara'da çözüm bulamayan Fernas işçileri açlık grevine başladı

Kötü çalışma koşullarının düzeltilmesini talep eden Fernas işçileri çıplak ayakla yürüyerek geldikleri Ankara'da açlık grevine başladı. İşçiler, "Sonuç alana kadar Tek bir lokma yemeyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'nın Soma ilçesinde AK Partili Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait olan Fernas Madencilik isimli şirkette çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılan madencilerin direnişi sürüyor.

Talepleri karşılanmadığı için 25 Eylül'de Soma'dan Ankara'ya yürüyüş yapan işçiler Bugün Enerji Bakanlığı önüne yürümek isterken polis müdahalesi ile karşılaştı.

 

'TEK BİR LOKMA YEMEYECEĞİZ, TEK BİR KELİME KONUŞMAYACAĞIZ'

Çankaya'daki Kurtuluş Parkı'nda direnişlerine devam eden işçiler talepleri karşılanana kadar açlık grevi başlattıklarını duyurdu.

İşçiler şu açıklamayı yaptı: "Biz bugün Fernas'ta yüksek ölüm riski olduğuna dair hazırladığımız raporu Enerji Bakanlığı'na sunmak ve denetleme yapmalarını talep etmek amacıyla yürümek istedik ancak önümüz kesildi. Şu an itibariyle bir çözüm gelene kadar, sonuç elde edene kadar yemek yememe kararı aldık. Açlık grevindeyiz. Basına, milletvekillerine, kamuoyuna derdimizi tane tane anlatmaya çalıştık ama hiçbir sonuç elde edemedik. Meclis'te grubu bulunan bütün partilerle görüşmeler yaptık ve bakanlıklar düzeyinde daire başkanlarıyla görüştük. Kimse bize yanlış bir şey yaptığımızı söyleyemedi ama çözüm de getiremedi. Şu saat itibariyle siyasilerle, basınla, yetkilerle iletişimi bırakıyoruz ve çözüm geliştirilene kadar geri adım atmayacağız. Tek bir lokma yemeyeceğiz, tek bir kelime konuşmayacağız. Bu meselenin Türkiye'nin en önemli meselelerden biri olarak ele alınmasını talep ediyoruz."

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler fernas maden işçi