Fernas'ın sahibi AK Partili Nasiroğlu sendika başkanına 'münafık' dedi

AK Partili Ferhat Nasiroğlu, Fernas Madencilik işçilerinin sendikası Bağımsız Maden-İş'in başkanı Gökay Çakır'a 'münafık' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fernas Madencilik'in sahibi AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasiroğlu hakları için 52 gündür direnişte olan işçiler hakkında bir basın toplantısı düzenledi. İşçileri, işçilerin sendikası Bağımsız Maden-İş'i ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i suçlayan Nasiroğlu, ''Bazı marjinal gruplar yatırımcıların ülkeye yatırım yapmasını istemiyor, insanları tahrik ediyor. Bunun yanında siyaset de buna destek veriyor. Sonra bu partiler bu kişileri Meclis'e taşıdı. CHP'li kendi araçlarıyla bu arkadaşları Meclis'e getirdi" dedi.

'YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ'

Kendisine ve  sistematik bir saldırı yürütüldüğünü öne süren Nasırlıoğlu, "Soma'da, madende çalışan 450 kardeşimiz var, hepsi de rahatsız bu şeylerden. Korkuyorlar çünkü  tehdit ediliyorlar. Yetmiyor bizi de tehdit ediyorlar. Biz geçmişte bu tehditleri çok gördük bunlara boyun eğmedik, eğmeyiz. Ama yatırımlarımıza devam edeceğiz. Biz çalışan kardeşlerimizle barışık çalışmamıza devam edeceğiz. Bu konuda asla ama asla geri adım atmayacağız" dedi.

'ÖZGÜR ÖZEL SİZE YALAN SÖYLÜYOR'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alan Nasiroğlu, "Sayın Özel size yalan söylüyor sevgili kardeşlerim, kanmayın. sizi yanlış yönlendiren sokaklara dökmeye çalışan o kötü zihniyete güvenmeyin. O marjinallere güvenmeyin. Onlar sizin sırtınızdan prim kazanmak isteyen gruplardır. Bunlara inanmayın, bunlar dostunuz değil. o sendikalar sizi kullanarak görünür olmak istiyorlar. Sosyal medyada TV'lerde hayatlarında hiç görülmedikleri kadar görülmeye başladılar. Kimi kullandılar? Çalışan gariban kardeşlerimizi. Sizin bu saf duygularınızı kullanıyorlar. Bu memlekette bir kamplaşma ortamı yaratmaya çalışıyorlar, alet olayın."

'10 DAKİKALIK BİR SORUN'

Nasiroğlu, işçilerin çalışma koşulları ile ilgili gazetecilerden gelen bir soruya şu yanıtı verdi: "Gece gündüz çalıştırıyorlar diyorlar. E tabi ki yer altında 3 vardiya çalıştırılır bütün madencilikte. Dile getirdikleri ile eylemleri farklı, niye? Çünkü niyet farklı. Bunu siyaseten kendisine malzeme eden insanlar çekilsin, bu sorun 10 dakikalık sorundur ve çözülür. Ama ne var burada işte bir tane münafık grup var. Bu münafıklar bu işin çözülmesini istemiyor. bir münafık sendika başkanı var. O da işin reklam boyutunda. Münafıklar siyasette de var. Münafıklar ordusu bir araya gelince maalesef sorun çözülemez."

 

 

(HABER MERKEZİ)