Ferzan Özpetek, Disney+ için ‘Cahil Periler’ filminin dizisini çekecek

Disney+'ın Avrupa yapımı ilk dizileri açıklandı: Ferzan Özpetek 20 yıl önce çektiği ‘Cahil Periler’ filmini diziye uyarlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Disney+ Avrupa yapımı ilk dizilerini duyurdu. Duyurulan projeler arasında Ferzan Özpetek‘in "Cahil Periler" filminden uyarlanacak dizi de yer aldı. 

Deadline'ın aktardığına göre, geçtiğimiz günlerde 95 milyon abone sayısına ulaşarak dört yıllık hedefine ulaştığını açıklayan Disney+, bu büyüme hızını koruyabilmek için adımlar atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Aralık ayında Yatırımcı Günü'nde The Mandalorian ve WandaVision gibi orijinal yapımlarının yanında global pazara yönelik 50 uluslararası içeriğe de yer vereceğini duyuran Disney+, etkinlikte sözünü ettiği planları hayata geçirmeye başladı. Planlar kapsamında Disney+’ın Avrupa yapımı ilk 10 dizisi duyuruldu. Duyurulan projeler arasında İtalya’da yaşayan yönetmen Ferzan Özpetek'in, 20 yıl önce çektiği ‘Cahil Periler’ filminin dizisi de yer alıyor.

Aktarılan bilgilere göre, projeyle ilgili şu sıralar yoğun bir şekilde çalışan Ferzan Özpetek, 8 bölümden oluşacak olan dizinin çekimlerine nisan ayında başlayacak. Oyuncu kadrosu henüz netleşmeyen dizinin çekimlerinin ise Roma’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

2001 yılında yayınlandığında büyük beğeni toplayan “Cahil Periler”in konusu şöyle: Roma’nın seçkin semtlerinden birinde lüks bir villada, kocası Massimo ile yaşayan Antonia’nın 15 yıllık mutlu evliliği, Massimo’nun bir trafik kazasında aniden ölmesiyle son bulur. Kocasının ölümünden sonra depresyona giren Antonia, bir tesadüf sonucu Massimo’nun gizli bir ilişkisi olduğunu öğrenir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)