Fethullah Gülen öldü

Hakkında 'Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı' olmak suçundan dava açılan Fethullah Gülen 83 yaşında öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fethullah Gülen'in ölüm haberini, kendisine yakın Herkül sitesi duyurdu. Gülen'in ölüm tarihi ise 20 Ekim olarak açıklandı. 

Gülen bir süredir böbrek yetmezliği ve şeker hastalığının yanı sıra ayrıca demans sebebiyle tedavi görüyordu.

HASTANEDE ÖLDÜ

Gülen’in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirilirken Herkul adlı internet sitesinin sosyal medya hesabı X’te yapılan açıklamada “Ömrünün her anını din-i mübiîn-i İslam’a ve insanlığa hizmet için sarfeden Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi bugün (20 Ekim) ruhunun ufkuna yürümüştür. Defin işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

YEĞENİ DE DOĞRULADI

Fethullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, ölüm haberlerini doğruladı. 

YENİ EVİ GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Hakkında açılan soruşturmaların ardından 21 Mart 1999'da 'sağlık sorunları' gerekçesiyle ABD'ye kaçan ve o tarihten bu yana Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'in yeni evi 13 Ekim'de AA tarafından dronla görüntülenmişti. Görüntülerde lüks konutun tepeden görünümünün aynı sıra demir parmaklıklı kapıdan iki lüks aracın çıkması, Fetullah Gülen’in 1999’dan beri ikamet ettiği Pensilvanya’daki çiftliğinden nisan ayında götürüldüğü yeni evinden çıkarkenki hali de yer aldı.

Örgüt yönetiminin en çok kullandığı sosyal medya hesaplarından "Herkülnağme"de yapılan paylaşımda, elebaş Gülen'in öldüğü iddia edildi.
"Herkülnağme"deki paylaşımın ardından örgüte ait diğer sosyal medya hesaplarında aynı iddia dolaşıma girdi." />

 

(HABER MERKEZİ)