Feti Yıldız'dan Sinan Ateş davası açıklaması: MHP'nin katılma talebinin reddedilmesi hukuksuz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Sinan Ateş davasına MHP'li avukatlarının katılım talebinin reddedilmesini 'usul ve yasaya aykırı' olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinan Ateş davasının ilk duruşmasında MHP'li avukatların katılım talebi reddedildi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından, "Ankara 32.Ağır Ceza Mahkemesinin Milliyetçi Hareket Partisi’nin davaya katılma talebini reddetmesi usul ve yasaya aykırıdır" dedi.

Yıldız'ın konu hakkındaki diğer paylaşımları şöyle:

"Tüzel bir kişilik olarak Milliyetçi Hareket Partisi, bu kişiliğini sadece hukuki
var olma gerçeğinden değil Türk tarihinin sorumluluğundan Türk milletinin tarihsel
hikayesinden almaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milletinin kadim hikayesini temsil eden ve tarihsel tecrübenin bugünkü adresi ve kurumsal merkezidir. Özellikle son aylarda Milliyetçi Hareket Partisi’ne aleni bir saldırı söz konusudur. Bu saldırılar aslında Türk milletine, onun iradesine ve milyonlarca kişinin demokratik tercihine yapılan bir saldırıdır. Hiç kuşkusuz buna Milliyetçi Hareket Partisi müsaade etmeyecek, tarihi kimliğini, gerçeğini, kendi şahsında milletinin ve devletinin haklarını hukuk içinde koruyacaktır.."

Ne olmuştu?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına avukatlar İbrahim Ethem Yiğit ve Çağrı Can Pak, davaya katılma talebinde bulunmuştu. Sanıklar da MHP'li avukatların katılma talebini kabul etmişti. Savcılık makamı ise MHP'nin 'suçtan zarar görmediği' gerekçesiyle MHP'nin katılma talebinin reddedilmesini istemişti. Mahkeme başkanı da bu yönde karar vermişti.

(HABER MERKEZİ)