Fetihtepe’de bayram öncesi evlerin suyu kesiliyor

Okmeydanı Fetihtepe'de kentsel dönüşüm gerekçesiyle mahallelinin enerjileri kesildi. Polisin evlere zorla girdiği belirtiliyor. Mahalleli, bayram öncesi evlerin suyunun kesilmesine tepkili.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İstanbul Okmeydanı’nında bulunan Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm adı altında altyapı hizmetlerinin kesilmesine devam ediliyor.

Kentsel dönüşüme karşı mahallelinin direnişi sürerken için imza vermeyenlerin elektrik, doğalgaz ve suları kesiliyor.

'İMZA VERMEYİN'

Bölge halkının avukat Onur Cingil, mahkeme ve kentsel dönüşümde üçte iki çoğunluğa ilişkin sokak sokak gezerek bilgilendirme yapıyor. Cingil mahalleliye yönelik şu duyuruyu yaptı: "Bugün yine çevik kuvvetle karşılaştık. Elektriğin, doğal gazın, suyun, yazın sıcağında, Kurban Bayramı'ndan hemen önce ve mahkeme süreçleri devam ederken yapılmasının, bu zulmün tek bir nedeni var; o da sizi imzaya sürüklemek. Ellerinde yeterli imza yok. Eğer yeterli imza ellerinde olursa bilin ki, size selam bile vermeyecekler. Elinizdeki en güçlü olan şeyi yani imzanızı elinizde tutmanız lazım." 

Fetihtepe Mahallesi, uzun zamandır "kentsel dönüşüm" planlarına karşı mücadele ediyor. 

'BU ZORBALIĞA SON VERİN'

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, sosyal medya hesabından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Belediyesi’ne seslenerek “Bu zorbalığa son verin” çağrısı yaptı.

Beyoğlu Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erdoğan Horlu ise “Bayram öncesi halkın suyunu kesmek reva mıdır? Seçim zamanı sen değil miydin, ‘dönüşüm zorla olmayacak’ diyen? Önümüz bayram. Halkın şu anda suyu kesiliyor. Elektriği kesiliyor.” diyerek Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’a tepki gösterdi.
Fetihtepe’deki hak sahiplerinin avukatı Onur Cingil ise, Beyoğlu Belediyesi’nin kendileriyle görüşmek istediğini, 15 maddelik talep dilekçesi verdiklerini ancak iki hafta geçmesine rağmen dilekçeye yanıt gelmediğini ifade ederek “bugün anladık ki aslında bu bir oyalama taktiği imiş” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler fetihtepe okmeydanı