Fetihtepe'de kentsel dönüşüm: Mahallelinin elektriği kesildi

Okmeydanı Fetihtepe'de kentsel dönüşüm gerekçesiyle mahallelinin enerjileri kesildi. Çıkan gerginlikte bir kişi fenalaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı Fetihtepe mahallesinde kentsel dönüşüm adı altında tahliyeler yapıldı, evlerin enerjileri kesildi. 

Beyoğlu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Bir süredir şehir yenileme projesi devam eden Fetihtepe Mahallesi 3550. Ada'da beklenen süreç başladı ve önceden tebliğ edilen hukuki sürede evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerinin binalarında elektrik, su ve doğalgaz erişimine son verildi. Yüzlerce hak sahibinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile muvafakatname imzalayarak evini tahliye ettiği bölgede, Ağustos 2021'den itibaren birçok bina şehir yenileme projesi kapsamında yerinden kaldırılmıştı. Evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerine tanınan süre Ramazan Bayramı'ndan önce sona ermesine rağmen, bazı hak sahipleri evlerini boşaltmadı. Bugün İSKİ, İGDAŞ ve BEDAŞ ekipleri bölgedeki bazı binalara giderek verilen hizmetin sonlandırıldığını belirttiler" denildi.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Örgütü, iki yıldır süren kentsel dönüşüm sürecinde insanların evlerinden çıkarılmak istendiği bilgisini paylaştı. Twitter'da polis ablukasının görüntülerini yayınlayan partiden, "Bugün de elektrik, su kesmeye polis ile geldiler. Polis bildiğiniz gibi; halka saldırıyor. İlçe Örgütümüz Mahalle halkının yanında mücadelelerine destek oluyor" açıklamaları yapıldı.

BİR MAHALLELİ FENALAŞTI

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketledi. Kılınç, "'İstanbul Fetihtepe 3550 Ada...Kentsel dönüşüm adı altında yapılan zorbalık sonucu 80 yaşındaki Baki Çiftçi fenalaştı' Vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit eden bu zorbalığa son verin..." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)