Filipinler'in eski First Lady'sinin evinde 'Picasso' tablosu görüldü

Filipinler'de eski diktatör Marcos'un eşi Imelda Marcos'un evinde görülen Picasso tablosu tartışma konusu oldu. Tablonun orijinal mi yoksa kopya mı olduğu bilinmiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filipinler'in eski diktatörü Ferdinand Marcos'un oğlu Ferdinand 'Bongbong' Marcos Jr'un seçim zaferini kutlamak adına annesi Imelda Marcos'un evini ziyaret ettiği görüntüler tartışma yarattı. Görüntülerde, eski First Lady'nin evinde Pablo Picasso’nun ‘Reclining Woman VI’ adlı tablosunun duvarda asılı olduğu kaydedildi. Tablonun gerçek mi yoksa sahte mi olduğu bilinmiyor ancak eski hükümet yetkilileri, basına açıklama yaparak tablonun sahte olduğu için aileye bırakıldığını belirtti.

2014 yılında Filipinler hükümetince Marcos ailesinin yolsuzluk iddialarına yanıt olarak, bu tablonun da aralarında bulunduğu birçok değerli varlığa el konulduğu açıklanmıştı. Ancak 2019 yılında çekilen bir belgeselde de Picasso'nun tablosu Imelda Marcos'un evinde görüntülenmişti. 

Devlet Başkanı seçilen Marcos Jr’un babası, 1965’ten 1986’ya kadar ülkeyi yönetmiş ancak ailenin serveti basında sık sık konu olmuştu. Eski ‘First Lady’ Imelda Marcos’un binlerce ayakkabısı o dönemde dünya basının gündeminde yer almış, ailenin serveti 1986 yılındaki protestolara kadar dikkat çeken konulardan biri olmuştu. Şiddetli protestolar sonucunda aile, ülkeden kaçarak Hawaii’ye sığınmış ve seçimlere kadar sürgünde yaşam sürmüştü. (DIŞ HABERLER)