Filistin İçin Bin Genç grubunun eylemlerine polis müdahalesi

Filistin İçin Bin Genç grubunun çağrısıyla İstanbul'da düzenlenmek istenen Filistin'e destek eylemi polis tarafından engellendi. Ankara'da da çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Filistin İçin Bin Genç grubu
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul ve Ankara'da Filistin İçin Bin Genç grubunun çağrısıyla Gazze'ye destek için yapılmak istenen eylemler engellendi.

Filistin İçin Bin Genç grubu Gazze soykırımının birinci yılında Taksim Tünel'de bir araya geldi. İsrail’in Gazze’ye dönük saldırısına protesto etmek ve İsrail'e destek veren güçlere karşı tepkilerini dile getirmek isteyen yüzlerce genç, İstanbul İl Ticaret Müdürlüğüne yürümek istedi. Ancak gençlerin önü polis tarafından kapatıldı.

Evrensel'in haberine göre gençler polis kalkanlarının önünde oturma eylemine geçti. Kalkanlarla gençleri iten polisler kitleye biber gazıyla müdahale etti.

Bir gencin gözaltına alınması üzerine gençler arkadaşları serbest bırakılana kadar alandan ayrılmayacaklarını belirtti. Polis yetkilileri gencin gözaltında olmadığını belirtti. Ancak bir gencin gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Gençlerin abluka altında bekleyişlerini sürüyor.

ANKARA'DA DA GÖZALTI

Ankara'da da gençlerin Gazze eylemine polis müdahale etti. Çok sayıda genç ters kelepçeyle ile gözaltına alındı.

(ALINTI)