Filistin Kızılayı: Kudüs Hastanesi kuşatıldı

Filistin Kızılayı, Kudüs Hastanesi'ne yaklaşan İsrail tanklarının ateş açtığını duyurdu. İletişim ve internet kesintileri nedeniyle bugün Gazze'deki, ölümlerin sayısının bilinmediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail tanklarının, Gazze Şeridi'ndeki Kudüs Hastanesi'ne 20 metre uzaklıkta olduğu belirtildi.

Filistin Kızılayı'nın X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan açıklamada, İsrail tanklarının, Kudüs Hastanesi'ne 20 metre uzaklıkta olduğu ve hastaneye doğrudan ateş açıldığı kaydedildi.

Açıklamada, hastaneye ateş açılmasının yerinden edilmiş 14 bin kişi arasında paniğe yol açtığı ifade edildi.

'HASTANE BAHÇESİ, İSRAİLLİ KESKİN NİŞANCILAR VE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI İÇİN BİR ARENAYA DÖNÜŞTÜ'

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, iletişim ve internet kesintileri nedeniyle bugün Gazze'deki can kayıplarının sayılamadığını duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, "İletişim ve internet kesintileri nedeniyle Gazze'deki can kayıplarını bugün sayamadık" ifadesini kullandı.

Şifa Hastanesi ve çevresine düzenlenen peş peşe saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Kudra, hastanedeki durumun "felaket düzeyde" olduğunu, hastanenin dört bir yandan İsrail saldırılarına açık hale geldiğini kaydetti.

Şifa Hastanesi'nin kapısında yerlere uzanmış halde ölü ve yaralıların olduğunu belirten Kudra, "Hastane bahçesi, İsrailli keskin nişancılar ve insansız hava araçları için bir arenaya dönüştü. İsrail ordusu hareket eden herkesi hedef alıyor" ifadelerini kullandı.

Kudra, hastanede yerinden edilmiş kişiler, sağlık personeli ve yaralılar dahil yaklaşık 20 bin kişinin bulunduğu bilgisini vererek, yoğun bakımda tutulan bir bebeğin yaşam destek ekipmanlarının yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlattı.

18 AMBULANSTAN 7'Sİ ÇALIŞABİLİYOR

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yeni açıklamada, Gazze'de kuruma ait 18 ambulansın bulunduğu, bu ambulanslardan 9'unun hizmet veremediği ve şu an sadece 7'sinin kullanımda olduğu belirtildi.

Söz konusu 7 ambulansın da yakıtlarının tükenmesi nedeniyle gelecek saatlerde hizmet veremez hale gelme riski altında olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Ekiplerimiz çok sayıda ölü ve yaralıya tanık oluyor, ancak İsrail ordusunun saldırılarından etkilenen (saldırı olan yerlere) bölgelere yaklaşan ambulansları hedef alması nedeniyle ölü ve yaralılara ulaşmakta güçlük çekiyorlar" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki Kudüs Hastanesi'nin İsrail güçlerince kuşatıldığı belirtildi. Hastanede, 500 hasta ve yerlerinden edilmiş 14 bin kişinin bulunduğu ifade edilen açıklamada, uluslararası topluma hastanenin korunması için çağrı yapıldı. 

BÖLGEDE BOMBARDIMAN YOĞUNLAŞTI

İsrail, Gazze'deki Endonezya Hastanesi'nin çevresine peş peşe saldırılar düzenledi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının hastanenin çevresinin yanı sıra çeşitli noktalara yoğun saldırılar düzenlediği belirtildi. Kuzeyde yer alan Tel ez-Zater bölgesi ile Es-Seraya kavşağı çevresinin de bombalandığı bilgisi verildi.

Bakanlıktan yapılan bir diğer açıklamada da En-Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir cami ve bir evin bombalandığı kaydedildi.

Saldırıda hayatını kaybeden 4 kişinin Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildiği ifade edilen açıklamada ayrıca Gazze'nin güneyinde Han Yunus kentinin Şeyh Nasır bölgesinde El-Fera ailesine ait binanın bombalandığı ve 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada Ez-Zeytun Mahallesi'nde de bir evin hedef alındığı vurgulandı.

Öte yandan hükümetin basın ofisinin Telegram hesabından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesi yakınlarına, Gazze kentine, kuzeyine ve En-Nasr Mahallesi'ne yoğun saldırılar düzenlendiği kaydedildi.

Aynı hesaptan yayımlanan görüntülerde, İsrail güçlerinin Han Yunus kentinin En-Nimsavi Mahallesi'nde bir evi bombalamasının ardından çıkan yangının sivil savunma ekiplerince söndürülmeye çalışıldığı görülüyor. (HABER MERKEZİ)