Filistin: Türkiye ve Suriye'ye yardım gönderilecek

Filistin yönetimi, Mahmud Abbas'ın talimatları doğrultusunda Türkiye ve Suriye'ye arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için yardım ekiplerinin gönderileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Iştiyye, Maraş merkezli depremler sonrası Türkiye ve Suriye'deki arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için sivil savunma ve sağlık ekiplerinin gönderileceğini belirtti. Iştiyye, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremlerde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

AA'nın aktardığına göre Iştiyye, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatları doğrultusunda, Türkiye ve Suriye'de binlerce can kaybı ve yaralanmaya yol açan depremde arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için sivil savunma ve sağlık ekiplerinin gönderileceğini ifade etti.

'GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILDI'

Iştiyye, arama-kurtarma ekiplerinin depremden etkilenen bölgelere ulaşımını kolaylaştırmak ve yardımların iletilmesi çerçevesinde iki ülke makamlarıyla gerekli düzenlemelerin yapıldığını aktardı. (DIŞ HABERLER)