Filistin Yönetimi lideri Abbas, ağustos ayında Türkiye'ye gelecek

İletişim Başkanı Altun, Filistin Yönetimi lideri Abbas'ın 14-15 Ağustos’ta Türkiye'yi ziyarete ederek Erdoğan'la görüşeceğini ve TBMM Genel Kurulu'na hitap edeceğini açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın ağustos ayında Türkiye'yi ziyaret edeceği açıklandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, "Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmut Abbas, 14-15 Ağustos’ta ülkemize bir ziyarette bulunacaktır" dedi.

Fahrettin Altun, sosyal medya mesajında ayrıca şu bilgisi paylaştı: "14 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Sayın Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü Gazi Meclisimizin Genel Kuruluna hitap edecektir.

ZİYARETİ, ANKARA BÜYÜKELÇİSİ AÇIKLAMIŞTI

Ankara'daki Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa, 29 Temmuz'da bir açıklama yaparak Mahmud Abbas'ın kısa zaman içinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini, ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de bir görüşme yapacağını belirtmişti.

Mustafa, diplomatik kanallar aracılığıyla ve ilgili protokollere uygun bir şekilde ziyaretin zamanlamasının nihayetlendirilmesi için görüşmelerin devam ettiği bilgisini vermişti. Mustafa, Filistin Yönetimi lideri Abbas'ın TBMM Başkanı'ndan da mecliste konuşma yapma daveti aldığını söylemişti. Bu konuşmanın zamanlamasının da belirlenmesi için iki ülke arasında resmi diplomatik görüşmelerin yapıldığı ifade edilmişti.

ERDOĞAN 'ÖZÜR DİLESİN' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Temmuz Cumartesi günü Rize'de "Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması"nda yaptığı konuşmada, "Ülkemden bazı siyasi partiler diyorlar ki, 'Şu anda hükümet, Filistin Başkanı'nı Türkiye'ye davet etsin ve parlamentoda konuştursun'. Size bunu davet etmediğimizi kim söylüyor? Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik ama gelmedi. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi? Gelir veya gelmez ama biz, Filistin halkının adına zaten söylenmesi gerekenleri her yerde dile getiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

(SOSYAL MEDYA)