Film yapımcısı Paul Haggis, cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı

Yapımcı Paul Haggis, İtalya'da cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı. Haggis, daha önce de ABD'de iki cinsel saldırı ve iki cinsel taciz vakasında suçlanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapımcı Paul Haggis, İtalya’da bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alındı. Haggis, gözaltına alınmasının ardından ‘ağırlaştırılmış cinsel saldırı ve ağır yaralama' suçlamasıyla tutuklandı.

The Guardian'ın aktardığı habere göre, Haggis'in avukatı Priya Chaudhry, Haggis'in "tamamen masum" olduğunu belirten bir açıklama yayınladı. Chaudry açıklamasında, "İtalya yasalarına göre kanıtları tartışamam. Ancak Bay Haggis hakkındaki tüm suçlamaların düşeceğinden eminim. O tamamen masum ve gerçeğin bir an önce ortaya çıkması için yetkililerle tam iş birliği yapmaya istekli" ifadelerini kullandı. 

İtalyan haber ajansı La Presse de, savcılığın yazılı açıklamasını paylaştı. Açıklamaya göre, yabancı bir kadın iki gün boyunca cinsel saldırıya uğradı. Savcılık, kadının yaşananlardan sonra hastaneye başvurduğunu belirtti.

Paul Haggis, İtalya’nın Puglia şehrinde bir film festivali için bulunuyordu. Film festivalinden Variety'ye yapılan açıklamada, organizatörler, "Paul Haggis'in cinsel saldırı iddiasıyla gözaltında tutulduğu haberini 'dehşetle' öğrendiklerini ve şoke olduklarını" söyledi.

Haggis, daha önce de ABD'de iki cinsel saldırı ve iki cinsel taciz vakasında suçlanmıştı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)