Film yapımcısı Uslu ile gayrimenkul danışmanı Serin mahkemelik oldu: 'Emniyet dostum, seni tutuklatırım'

Gayrimenkul danışmanı Ahmet Serin, film yapımcısı Mustafa Uslu, onun damadı ve damadının bir çalışanı hakkında suç duyurusunda bulundu. Serin, 100 milyon lira dolandırıldığını öne sürdü.

Fotoğraf: Mustafa Uslu (solda), Ahmet Serin (sağda)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gayrimenkul danışmanı Ahmet Serin, film yapımcısı Mustafa Uslu, onun damadı ve damadının bir çalışanı hakkında "dolandırıcılık" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Halktv'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, 100 milyon lira dolandırıldığını öne süren Serin, parasını istediği Uslu'nun kendisine "Seni tutuklatırım" dediğini iddia etti.

Mustafa Uslu'nun ve onun damadının yanı sıra damadın çalışanı F.D'nin "şüpheli" olarak yer aldığı savcılık başvurusuna göre, Serin ile Uslu, Uslu’ya ait Ankara ve İstanbul’da bulunan 18 gayrimenkulün devri için anlaştı. İkili arasında Mart 2023’te sözlü olarak başlayan süreç bir süre sonra Uslu tarafından verilen vekaletname ile resmileşti. Serin bu süreçte 9 milyon 429 bin liralık ödemeyi Uslu’nun yönlendirmesi ile çalışanı S.S.’nin banka hesaplarına gönderdi. Ancak bir süre sonra Uslu, Serin’e verdiği vekaletnameyi iptal etti.

 

İPTALDEN SONRA İKİNCİ PROTOKOL

Savcılık başvurusuna göre Serin, Uslu’ya verdiği 9,5 milyon lirayı alabilmek için görüşmeler gerçekleştirse de sonuç alamadı. Savcılık başvurusunda “Müvekkil, şüphelinin (Mustafa Uslu) oluşturduğu güven ve itimada dayanarak ve de 9.429.600 TL’yi kurtarmak amacıyla şüpheliler ve müvekkil tekrar bir araya gelerek 04 Aralık 2023 tarihli bir protokolde imzaladı” ifadelerine yer verildi. 

Serin, imzalanan ikinci protokolün gereği olarak Uslu’ya 290 bin doların yanı sıra 4 milyon lira para verdi, aynı zamanda icralık olduğu dosyaya 22 milyon lira  ödeme yaptı. Uslu ise, anılan paralara karşılık Serin’e 8 gayrimenkul devretme vaadinde bulundu. Savcılık dosyasına göre Uslu’nun anılan mülkleri de devretmemesi ile taraflar arasındaki ipler koptu.

'EMNİYET, JANDARMA VE BAKANLIKLAR BENİM DOSTUM OLDUĞU İÇİN SENİ TUTUKLATIRIM'

Suç duyurusu dilekçesinde, Uslu’nun, Serin’e, aralarında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dahil güvenlik bürokrasisinden birçok isimle samimi olduğunu söylediği belirtilerek “Şüpheli Mustafa Uslu bu olaylardan sonra, dolandırdığını söyleyip ikrar ettikten sonra, müvekkile karşı 'Seni tutuklatırım. Tüm kamu kurumları, emniyet, jandarma ve bakanlıklar benim dostum olduğu için seni tutuklatırım’ diyerek müvekkili tehdit edip, emniyet müdürünün kendisine koruma tuttuğunu söylemiştir” denildi.

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)