Filmekimi başlıyor: Biletler 4 Ekim'de satışa çıkacak

20. kez düzenlenen Filmekimi, yeni yapımları içeren programıyla 8-17 Ekim tarihlerinde İstanbul’da, 15-19 Ekim’de Ankara’da, 22-26 Ekim’de İzmir’de izleyicilerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 20. kez düzenlenen Filmekimi, 8-17 Ekim’de İstanbul ile Ankara ve İzmir’de izleyicilerle buluşacak. Altın Lale kazanan "Madalena"nın yanı sıra Cannes’da Altın Palmiye kazanan "Titane", tüm dünyada merakla beklenen "Dune: Çöl Gezegeni", Venedik'te Altın Ayı kazanan "Kürtaj" gibi filmlerin Türkiye prömiyerlerinin yapılacağı Filmekimi’nin biletleri 4 Ekim’de satışa çıkacak.

Filmekimi, yeni yapımları içeren programıyla 8-17 Ekim tarihlerinde İstanbul’da, 15-19 Ekim’de Ankara’da, 22-26 Ekim’de İzmir’de gerçekleştirilecek. Filmler, İstanbul’da Beyoğlu’nda Atlas 1948 Sineması, Beyoğlu Sineması ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması’nda, Ankara’da Cinemaximum Armada, İzmir’de Cinemaximum Mavi Bahçe’de izlenebilecek.

FİLMEKİMİ'NİN BU YIL SLOGANI: NE İZLEDİĞİM ÖNEMLİ

Muhabbet tarafından hazırlanan Filmekimi kampanya ve afişlerinin temasını #NeİzlediğimÖnemli sloganı oluşturuyor. Filmekimi, bu sloganla iyi şeyler izlemenin seyircinin gözünde ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Filmekimi iletişim kampanyası ve afişleri de film puanlama mantığında “puanlama” fikrini ele alıyor. 

FESTİVALLERDE EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ KAZANAN YENİ FİLMLER FİLMEKİMİ'NDE

Filmekimi programından bugüne kadar açıklanan filmler arasında, başta Cannes olmak üzere saygın festivallerde dünya prömiyerini yaparak en iyi film ödülünü kazanan birçok film yer alıyor. 

40. İstanbul Film Festivali'nde Uluslararası Yarışma'da Altın Lale'yi kazanan "Madalena" (Madiano Marcheti), Cannes'da ana yarışmada Altın Palmiye'yi kazanan ve ardından Toronto'da Geceyarısı Çılgınlığı bölümünün en iyisi seçilen "Titane" (Julia Ducournau), Venedik'te Altın Aslan kazanan "Kürtaj" (Audrey Diwan), Cannes'da en iyi ilk filme verilen Altın Kamera'yı kazanan "Murina" (Antoneta Alamat Kusijanović) Filmekimi programın kapsamında izleyicilerle buluşacak. 

USTA YÖNETMENLERİN YENİ FİLMLERİ İZLEYİCİLERLE BULUŞACAK

Denis Villeneuve epik bilim kurgusu "Dune: Çöl Gezegeni" ile, Wes Anderson, kadrosu yıldız isimlerle dolu "Fransız Postası" ile; Bruno Dumont, Cannes'da prömiyer yapan "France" ile; Mia Hansen-Løve başrolde Tim Roth, Mia Wasikowska'nın bulunduğu "Bergman Adası" ile, Paul Verhoeven "Benedetta" ile; Andrea Arnold ilk belgeseli "İnek" ile; François Ozon, "Her Şey Yolunda" ile; Nanni Moretti kendisinin de rol aldığı "Üç Aile" ile; Hong Sang-soo bu yıl gösterime çıkan ikinci filmi "Gözünün Önünde" ile; Jacques Audiard bir grafik romandan uyarladığı "Paris, 13. Bölge" ile; Paul Schrader, başrolünü Oscar Isaac'in üstlendiği "Kumarbaz" ile; Joanna Hogg "Hatıra" filminin devam filmi "Hatıra: 2. Bölüm" ile; Zhang Yimou, "sinemaya yazdığım aşk mektubu" dediği "Bir Saniye" ile; anime dünyasının yıldızlarından "Mamoru Hosada Belle" ile; Macar sinemasının yönetmenlerinden Kornél Mundruczó "Evrim" ile; Christophe Honoré de Proust'tan esinlenerek oyunculuğa ve tiyatroya saygı duruşu olan "Guermantes" ile Filmekimi'nde.

ÖDÜLLÜ FİLMLER FİLMEKİMİ'NDE

Filmekimi programı bu yıl da dünyanın dört bir yanındaki saygın festivallerde ödüller kazanmış filmleri izleyiciyle buluşturacak. Asghar Farhadi'nin Cannes'da Büyük Ödül kazanan "Kahraman", Apichatpong Weerasethakul'un Cannes'da Jüri Ödülü kazanan "Memoria", Cannes'da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde en iyi film seçilen "Chiara" (Jonas Carpignano), Cannes'da Leos Carax'a En İyi Yönetmen ödülü getiren "Annette", Nadav Lapid'in Cannes'da Jüri Ödülü kazanan "Ahed'in Dizi", Cannes'da Vulcan En İyi Görüntü Ödülü kazanan "Petrov Grip Oldu" (Kirill Serebrennikov), Cannes'da Belirli Bir Bakış bölümünde Jüri Ödülü ardından Saraybosna'da En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini alan "Büyük Özgürlük" (Sebastian Meise), Cannes'da Renate Reinsve'ye En İyi Kadın Oyuncu ödülü getiren "Dünyanın En Kötü İnsanı" (Joachim Trier), Cannes'da Büyük Ödül ve Kudüs'te En İyi Uluslararası Film seçilen "6 Numaralı Kompartıman" (Juho Kuosmanen); Cannes'da En İyi Senaryo, FIPRESCI Ödülü, Ekümenik Jüri Ödülü kazanan "Drive My Car" (Ryusuke Hamaguchi), efsane görsel efekt ustası Phil Tippett'tan Fantasia Film Festivali'nde (Montreal) En İyi Canlandırma Ödülü kazanan "Çılgın Tanrı", Cannes'da Özgünlük Ödülü–Belirli Bir Bakış ödülü kazanan "Kuzu" (Valdimar Jóhannsson), Venedik'te Jane Campion'a En İyi Yönetmen ödülünü getiren "The Power of the Dog", Cannes'da Kuir Palmiye kazanan "Yol Ayrımı" (Catherine Corsini), Venedik'te Büyük Jüri Ödülü kazanan "The Hand of God" (Paolo Sorrentino) ve Venedik'te Jüri Özel Ödülü ve Yeşil Damla Ödülü kazanan "Il buco" (Michelangelo Frammartino) Filmekimi'nde gösterilecek.

KAPANIŞ FİLMİ: DUNE

Filmekimi’nin kapanış filmi ise yapımından yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuna, efektlerinden senaryosuna son yılların en çok konuşulan, en merakla beklenen filmlerinden "Dune: Çöl Gezegeni". Denis Villeneuve’ün yönettiği, başrollerini Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista’nın paylaştığı "Dune: Çöl Gezegeni" Türkiye prömiyerini vizyona çıkmadan önce yalnızca Filmekimi'nde yapıyor. Frank Herbert'ın romanından uyarlanan ve binlerce yıl sonraki bir gelecekte geçen "Dune: Çöl Gezegeni", kaderin galaksiler arası bir güç mücadelesine sürüklediği genç bir adam olan asilzade Paul Atreides'in hikayesini anlatıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)