FIPRESCI jürisi, 'Gloria'yı Uçan Süpürge’nin en iyi filmi seçti

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde FIPRESCI jürisi, En İyi Film Ödülü'nü Margherita Vicario’nun 'Gloria' filmine verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Kült Kavaklıdere’de yapılan kapanış töreniyle sona erdi.

Fransa ve İspanya’dan sonra dünyadaki üçüncü kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge’de bu yıl Britt Sørensen, Katharina Dockhorn ve Necla Algan'dan oluşan Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) jürisi, Margherita Vicario’nun yönetmenliğini üstlendiği “Gloria”yı "En İyi Film" seçti.

FIPRESCI’nin özel jüri gönderdiği tek kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge’nin “Her Biri Ayrı Renk” bölümünde gösterilen “Gloria”yı En İyi Film seçme gerekçelerini jüri üyeleri şu ifadelerle açıkladı:

“Ustalıkla yönetilmiş bu keyifli filmde oyunculukların güçlü performanslarıyla müzisyen genç kadınların anlatılmamış hikayeleri, beyaz perdeye taşınıyor. Etkileyici ve güzel görüntüleri, başarılı anlatım diliyle bu film baskıya karşı duyulan öfke, melodram ve mizah dolu içeriğiyle, klasikten caza doğru ilerleyen müzik parçalarıyla tarihi gerçekliklere ışık tutuyor. Bu film aynı zamanda tarihin dışına itilmiş, öyküleri anlatılmamış kadın bestecilere de bir saygı duruşu niteliği taşıyor.”

FIPRESCI ÜYESİ NECLA ALGAN: FESTİVALİ DESTEKLEYİN

On beş yıldan beri film festivallerini takip eden jüri üyesi Necla Algan, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin kendilerini birleştirdiğini, dünyaya bakışının eskisinden farklı olduğunu dile getirdi. Algan, “Bu festivali lütfen destekleyin. Seyrettiğiniz filmleri paylaşın, etrafınızda yaygınlaştırın. Bu duyguyu hep birlikte paylaşalım” diyerek izleyicilere seslendi.