Foçalılar, meranın 'hafriyat ve atık döküm alanı' olarak kullanılmasını protesto etti

Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu, Yeni Foça’da meranın hafriyat ve atık döküm alanı olarak kullanılmasını protesto ederek, alanın bir an önce temizlenerek doğaya kazandırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu, Yeni Foça’da bulunan Yeni Kapı mevkiindeki Mera alanının geri dönüşüm tesisi adı altında hafriyat ve atık döküm alanı olarak kullanılmasını protesto etti. Bölgede bir araya gelen yaşam savunucularına çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın da destek verdi.

Grup adına açıklama yapan platform sözcüsü Ramis Sağlam, “Başta Foça olmak üzere bölgenin hafriyat ve atıkları ve çöpleri Yeni Foça’daki Yeni Kapı mevkiinde denetimsiz bir şekilde dökülüyor. Hafriyat atım alanın etrafında tarıma elverişli alanlar ve birde vadi bulunuyor. Hafriyat atık bölgesi denetimsiz olduğu kadar tam anlamıyla korsan çöplüğe dönüşmüş durumda doğaya zarar vermeye ediyor“ dedi.

'MERA İŞLEVİNE DÖNÜNCEYE DEK MÜCADELE SÜRECEK'

Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili belediyeler olmak üzere yetkililerin görevlerini yapmayarak doğanın ve mera alanın kirletilmesine, halk sağlığının tehdit edilmesine seyirci kaldığını vurgulayan Sağlam, hafriyat alanı en kısa sürede temizlenip tekrar doğal ortamına geri döndürülmesini, çevreye verilen tahribat acilen giderilmesi talep edilerek hafriyatçı şirketin acilen bölgeyi terk etmesinin sağlanmasını istedi. Sağlam, mücadelenin mera alanının gerçek işlevine dönünceye kadar süreceğini vurguladı.

Etiketler izmir foça hafriyat