Food Fest Antalya Gastronomi Festivali ünlü şefleri ağırladı
Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nde Michelin Yıldızlı şefler ve Türkiye’nin en ünlü şefleri bir araya geldi.
DUVAR - ‘Antalya’dan Dünya’ya’ sloganıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nde panel, söyleşi ve workshoplar, yarışmalar ve birbirinden çeşitli kent lezzetlerinin tanıtılıyor.
Festivalde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şef Danilo Zanna ile birlikte ‘Dünya Mutfağı ile Lokal Ürünlerimizin Adaptasyonu’ konulu söyleşi gerçekleştirdi. Ünlü şef Danoli Zanna, piyaz yaptı. Piyazı çok sevdiğini belirten Danilo Zanna, “Piyaz da çok farklı bir lezzet var. Antalya’da sadece piyazın satıldığı restoranlar var. 2012 yılında ilk piyazı yediğimde çok beğendim. Antalya çok özel bir şehir. İlerleyen süreçlerde Antalya’ya bir işletme açmak gibi bir niyetim var” diye konuştu.
Muhittin Böcek, ardından şef Mehmet Yalçınkaya ile birlikte 'Gastronomide Geleceğin Mutfağı' konulu söyleşide bir araya geldi. Yalçınkaya, “Antalya bereketli bir şehir. Narenciyenin tüm ürünleri yetişiyor. Antalya bizim turizmdeki gastronomi yüzümüz. Gastronomiye yapılan tüm yatırım, turizme yapılan yatırımdır. Antalya’nın kendine has ürünleri var” ifadelerini kullandı.
Şef Somer Sivrioğlu da 'Yerel Ürün Kullanımlı Restoranların Sürdürebilirliği' konulu söyleşiye katıldı.