Formula 1 pilotu Max Verstappen, bu sezon tamamladığı bütün yarışları kazandı

Red Bull pilotu Max Verstappen, Miami Grand Prix'sini birinci olarak tamamladı. Verstappen böylece 2022 Formula 1 sezonunda tamamladığı bütün yarışları birinci olarak tamamladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Formula 1 Miami Grand Prix'sini Red Bull Racing'in Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı. Sezonun beşinci yarışı, ABD'nin Miami kentiyle aynı adı taşıyan 5,4 kilometrelik pistte 57 tur üzerinden yapıldı.

Ferrari pilotları Charles Leclerc ve Carlos Sainz, Verstappen'in ardından podyuma çıktı. Red Bull pilotu Sergio Pérez, yarışı 4. sırada tamamladı. Mercedes pilotları George Russell, yarışı 5. sırada tamamlarken Lewis Hamilton ise 6. sırada yer aldı. 

BÜTÜN YARIŞLARI BİRİNCİ OLARAK TAMAMLADI

Red Bull pilotu Verstappen, kazandığı bu yarışla birlikte 2022 Formula 1 sezonunda bitirebildiği bütün yarışları birinci olarak tamamladı. Sezonun ilk yarışı Bahreyn'de bitime üç tur kala otomobilindeki sorun nedeniyle yarış dışı kalan sürücü, 3. yarış olan Avustralya Grand Prix'sinde ise yarışın 39. turunda aracının arızalanması nedeniyle yarışa veda etmişti.

Puanını 85'e çıkaran Max Verstappen, pilotlar klasmanı lideri Charles Leclerc ile arasındaki farkı 19 puana indirdi. Verstappen yarışın ardından, "İnanılmaz bir yarıştı. Sonuna kadar heyecanı koruduk. Miami'de kazandığım için oldukça mutluyum. Keyifli bir pazar günü oldu" dedi.

Miami Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

PİLOTLAR

  1. Charles Leclerc (Monako): 104 puan
  2. Max Verstappen (Hollanda): 85
  3. Sergio Perez (Meksika): 66
  4. George Russell (Büyük Britanya): 59
  5. Carlos Sainz (İspanya): 53

TAKIMLAR

  1. Ferrari: 157
  2. Red Bull: 151
  3. Mercedes: 95
  4. McLaren: 46
  5. Alfa Romeo: 31