'Fotoğrafçının Tanıklığı' sergisi 20 Ekim'e kadar İstanbul Modern'de

Sanatçı Ozan Sağdıç'ın eserlerinden oluşan 'Fotoğrafçının Tanıklığı' sergisi için son gün 20 Ekim. İstanbul Modern'de yer alan sergi, belgesel ağırlıklı fotoğraflardan oluşuyor.

Fotoğraf: Ozan Sağdıç
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Fotoğraf sanatçısı Ozan Sağdıç'ın İstanbul Modern'de yer alan 'Fotoğrafçının Tanıklığı' sergisi için son tarih 20 Ekim. Ozan Sağdıç’ın karanlık odasından çıkan baskılar da dahil olmak üzere 127 fotoğrafın yer aldığı sergi belgesel fotoğrafa odaklanıyor. Sağdıç'ın 70 yıllık kariyerinden geniş bir seçkinin yer aldığı sergi Türkiye’nin sosyal, politik, ekonomik, kültürel ve görsel tarihine de ışık tutuyor. 

Sergi bülteninde, fotoğraflarla ilgili şu bilgilere yer verildi. "Demet Yıldız Dinçer ile fotoğraf sanatçısı ve yazar Merih Akoğul’un küratörlüğünü üstlendiği sergide Dr. Ruhi Oğuz Sağdıç danışman olarak yer alıyor. 'Ozan Sağdıç: Fotoğrafçının Tanıklığı'nda, ülkeye yön veren politikacıların, sanat ve edebiyatın etkin isimlerinin portrelerinin yanı sıra değişimin yaşandığı her alan ve dönemde, çalışanları, eğlenenleri, seyahat edenleri, çocukları kısacası sıradan insanlarla dolu sokak hayatını yansıtan siyah beyaz ve renkli fotoğraflar sergileniyor."