Fotoğraflardaki içeceklerde keçi dışkısı mı kullanılıyor?
Sosyal medyada birçok dilde yayılan paylaşımlarda protein oranı yüksek olduğu için Çin’deki bazı içeceklerde keçi dışkısı kullanıldığı iddia edildi.
DUVAR - Sosyal medyada 'protein oranı çok yüksek olduğundan' Çin'de bazı içeceklerde keçi dışkısı kullanıldığı iddiası öne sürüldü.
Konuyu inceleyen Teyit.org görsel arama sonuçlarına göre, iddianın aksine içeceğin içindekilerin keçi dışkısı değil, tapyoka nişastasından yapılan tapyoka incileri olduğunu belirledi.
Tayvan’ın popüler içeceği olan 'bubble tea' yani 'inci çayı' 1980’lerden bu yana ülkenin bir klasiği olarak tanınıyor. Temelde süt ve çay karışımından oluşan içeceğe yuvarlak tapyoka topları ekleniyor.
İçeceğin popülerliği sosyal medyadaki paylaşımlarla artmış. İnci çayı özellikle Güneydoğu Asya’da ve ABD’de büyük ilgi görüyor. İddia paylaşımlarındaki görseller de, Vietnam’da yiyecek ve içecek fotoğrafları paylaşan Instagram sayfasından alınarak kullanılmış. Fotoğrafın açıklamasında “süt, çay, inci” olduğu yazıyor.