Fotoğraflarla depremi anlattılar: '7.7 Unutma'

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde yayımladığı '7.7 Unutma' isimli kitapta fotoğraflarla deprem gerçeğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde yayımladığı '7.7 Unutma' isimli kitapta fotoğraflarla deprem gerçeğini anlattı. Deprem bölgesinde görev yapan 28 foto muhabiri, fotoğrafları ve kaleme aldıkları yazılarla 50 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz 'Yüzyılın Afeti'ni anlattı.

Kitap, deprem ülkesinde yaşadığımız gerçeğini hatırlatmayı ve bu alanda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Kitapta yer alan fotoğraflarsa Türkiye Büyük Millet Meclisi Şeref Holü’nde sergileniyor. 77 fotoğrafın yer aldığı sergi, 10 Şubat’a kadar gezilebilecek.

SERGİ 29 GAZETECİYE ADANDI

Deprem bölgesinde görev yapan gazetecilerden biri olan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, dünyanın bir çok bölgesinde afet ve çatışmalarda görev yaptığını dile getirerek, “30 yıllık mesleki yıllanmışlığımda hiç şüphesiz 6 Şubat dönüm noktası oldu. Yıkım o kadar büyüktü ki caddesi, sokağı kalmamıştı koca kentlerin. 100 yılın en büyük felaketi ne fotoğraflara sığıyor ne ekranlara taşınabiliyordu. Acıya tanık oldum. Ama yardım ve birlikteliğin gücünü de yakından gördüm. Dünyanın her bir coğrafyasından, Türkiye’nin her şehirden binlerce, milyonlarca insan bu depremde yardıma koştu. Zihnimizde yan yana getiremediğimiz farklılıktaki yapılar yardımlara birlikte omuz verdi. Deprem yine olacak. Depreme engel olunamaz elbet ama depreme dayanıklı yapılarla, deprem konusunda eğitimi arttırarak kayıplara engel olunabilir. Bu kitap, sergilenen ve Yılın Basın Fotoğraflarımızda ödül alan fotoğraflar bu alanda farkındalığa, depremi akıllarda tutmaya katkı sağlar. Ve bizler de bu fotoğrafları bir daha çekmeyiz” diye konuştu. 

Kitapta yer alan isimler şöyle:

Adem Altan, Ahmet Faruk Sarıkoç, Beyza Coşkun, Burak Emek, Can Özer, Cihat Öztürk, Efekan Akyüz, Emrah Gürel, Erdem Şahin, Ergün Ayaz, Francisco Seco, İsmail Coşkun, Levent Kulu, Mert Gökhan Koç, Necati Savaş, Onur Doğman, Osman Altınışık, Rıza Özel, Sedat Suna, Selahattin Sönmez, Sinan Ozan Demirci, Talip Köleoğlu, Tolga İldun, Tunahan Turhan, Uğur Yıldırım, Ümit Bektaş, Ünal Çam, Yavuz Özden.