Fransa Başbakanı Castex: Her 30 saniyede bir kişi Covid-19 nedeniyle hastaneye yatıyor

Fransa Başbakanı Jean Castex, her 30 saniyede bir kişinin Covid-19 nedeniyle hastaneye yattığını dile getirdi. Sokağa çıkma yasağı kararından 'geri adım atılmayacağını' söyleyen Castex, "Her 30 saniyede bir Covid-19'a yakalanan bir kişi hastanelik oluyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Başbakanı Jean Castex, ülkede her 30 saniyede bir kişinin Covid-19 nedeniyle hastaneye yattığını söyledi. Tepki çeken sokağa çıkma yasağıyla ve diğer korona virüsü önlemleriyle ilgili konuşan Castex, tedbirlere uyma çağrısı yaptı. 

Kamu televizyonu TF1’e açıklamalarda bulunan Fransa Başbakanı, hükümetin, tepkilere neden olan sokağa çıkma yasağı kapsamında alınan kararlardan geri adım atmayacağını söyledi ve halktan, özellikle esnaftan Covid-19 tedbirlerine uymakta ısrarcı olmaları çağrısında bulundu. 

Castex, Avrupa'da ve Fransa'da Covid-19 vaka sayısının oranında büyük artış yaşandığına dikkat çekerek "Salgından bu yana 37 bin vatandaşımızı kaybettik. Her 30 saniyede bir -içlerinde yaşlı olmayanlar da var- Kovid-19'a yakalanan 1 kişi hastanelik oluyor" ifadelerini kullandı. 

'YOĞUN BAKIN ÜNİTELERİ 15 GÜN İÇİNDE DOLABİLİR'

Ülkede yoğun bakım ünitelerinin, gerekli adımlar atılmasa, 15 günde dolacağı uyarısında bulunan Castex, halihazırda yoğun bakım ünitesine bağlı 3 bin 600 kişi sayısının kasım ayı içerisinde 6 bin civarına çıkacağını aktardı.

Fransa Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, Fransa'da korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 37 bin 19'a yükseldi. Ülkede vaka sayısı son 24 saatte 46 bin 290 artışla 1 milyon 413 bin 915'e çıktı. (AA)