Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Erdoğan'la görüşme dostça geçti, hakaretler için özür dilenmedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO Zirvesi'nde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmeyi de değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO Liderler Zirvesi bağlamında düzenlediği basın toplantısında, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmeyi de değerlendirdi. Macron, görüşmenin 'dostça geçtiğini', 'hakaretler konusunda özür gelmediğini' söyledi.

'LİBYA'DAKİ PARALI ASKERLERİN ÇEKİLMESİ KONUSUNDA ANLAŞTIK'

Fransa Cumhurbaşkanı, görüşmede Libya'nın da ele alındığını ve Erdoğan'ın, 'paralı askerlerin olabildiğince hızlı bir şekilde çekilmesini istediğini teyit ettiğini' belirtti. Macron, Erdoğan'ın 'bu çekilme konusunda Fransa ile birlikte çalışmayı kabul ettiğini' söyledi. 

Macron, "Çekilme üzerine birlikte çalışmakta uzlaştık. Bu sadece bizim ikimize bağlı değil. Fakat size şunu söyleyebilirim ki, Erdoğan görüşmemizde, Libya topraklarındaki yabancı paralı askerlerin, yabancı milislerin en kısa sürede çekilmesi yönündeki temennisini teyit etti" dedi. (DIŞ HABERLER)