Fransa'da Covid alarmı: Paris'te hastaneler doluyor

Fransa'nın başkenti Paris ve çevresinde her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı 404'e yükselirken, yoğun bakım yataklarının giderek dolduğunu söyleyen doktorlardan kapanma çağrısı geldi. Ülkenin Brittanny bölgesinde yeni bulunan varyantın PCR testinden kaçabildiğinin tespit edilmesi ise endişe yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vakalarının yeniden arttığı Fransa'da bir yandan yeni varyant alarmı yaşanırken, bir yandan da başkent Paris ve çevresindeki hastanelerde yoğun bakım yataklarının dolmaya başladığı belirtiliyor. Fransa'nın Brittany bölgesinde yeni ortaya çıkan varyantın, PCR testlerinde görünmediği düşünülüyor. Paris'teyse doktorlardan hükümete 'kapanma' çağrısı geldi.

'YOĞUN BAKIM KAPASİTESİ DOLUYOR'

Paris bölgesi üniversiteleri hastanelerinin başhekimi Martin Hirsch, hastanelerdeki baskının giderek arttığını belirterek, "Virüs kontrol altında değil. Yoğun bakım birimlerinde şu an, ikinci dalganın pik noktasındaki kadar çok hasta var" dedi.

Şu an Paris ve çevresinde 1100 kişinin yoğun bakımda olduğunu belirten Hirsch, vakaların artış eğilimi değişmezse ay sonunda bu sayının 1700'lere çıkabileceği uyarısında bulundu. Hirsch, ülkenin bazı bölgelerinde uygulanan hafta sonu yasaklarının veya Paris çevresine tam yasak gibi uygulamaların getirilmesi için çağrıda bulundu.

'YENİ VARYANT PCR'DA DEĞİL, KAN VE SOLUNUM YOLLARI TESTİNDE ÇIKTI'

Öte yandan, Fransız bilim insanları ülkenin batısındaki Britanny bölgesinde yeni bulunan varyant konusunda da endişeli. Bu varyantın virüsün önceki versiyonlarından daha bulaşıcı veya öldürücü olmadığı sanılıyor ancak PCR testlerinden kaçabilmesi nedeniyle kaygı hâkim.

Varyant, Britanny'deki bir hastanede yatan sekiz kişide tespit edildi. Ancak bu hastalardan bazılarının PCR testlerinin negatif çıktığı, virüs taşıdıklarının ancak kan testi veya solunum yollarının derinliklerinden alınan örneklerin incelenmesi sayesinde anlaşıldığı belirtildi. Uluslararası kurumlar yeni varyant konusunda uyarılırken, Fransa'da da inceleme sürüyor.

Fransa'nın tamamında şu an 4 bin 239 kişinin yoğun bakımda olduğu belirtiliyor. Yeni varyantın görüldüğü Brittany bölgesinde her 100 bin kişide görülen vaka sayısının geçen hafta 113'ken bu hafta 132.9'a yükseldiği açıklandı. Paris ve çevresindeyse her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 404. (DIŞ HABERLER)