Fransa'da kiliselerde kişi sınırlamasına Danıştay engeli

Fransa'da Danıştay, korona virüsü önlemleri karşısında ibadethanelere aynı anda en fazla 30 kişi alınmaması yönündeki kararı reddetti. Hükümetten, Katoliklerin itiraz ettiği kararın gözden geçirilmesi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da hükümetin korona virüsü önlemleri kapsamında tüm ibadethanelerin aynı anda en fazla 30 kişiyi kabul etmesi yönündeki kısıtlaması, ülkenin en yüksek mahkemesi olan Danıştay'a takıldı. Fransız Danıştayı, hükümetten kararını gözden geçirmesini istedi.

Danıştay'ın açıklamasında, ayinler ve dini törenler sırasında ibadethanelere getirilen 30 kişi sınırlamasının 'korona virüsü enfeksiyonunun riskleriyle doğru orantılı olmadığı' yorumu yer aldı. 

Fransa hükümeti geçtiğimiz hafta, 30 Ekim'den bu yana uygulamada olan sıkı önlemlerin aşamalı olarak hafifletileceğini açıklamıştı. Kapalı alanlarda dini törenlere yeniden izin verileceği ancak katılan kişi sayısının, metrekareye bakılmaksızın, 30 ile sınırlı tutulacağı açıklanmıştı. Katolik Kilisesi'ne bağlı kurumlar ise ülkedeki birçok katedral ve kilisenin 30'dan daha fazla katılımcıyı mesafe önlemleri ihlal edilmeksizin aynı anda ağırlayacak kadar büyük olduğu gerekçesiyle bu karara karşı çıkmıştı. (DIŞ HABERLER)