Fransa'da şimdi de telekom ağlarına 'sabotaj'

Olimpiyat Oyunları'nın devam ettiği Fransa'da iki telekomünikasyon şirketine ait kablo ve tesislerin tahrip edildiği açıklandı. Demiryollarına sabotajla ilgili ise bir şüpheli gözaltına alındı.

Sabotaja uğradığı ifade edilen tren yollarında çalışma yürütüldü. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Olimpiyat Oyunları'nın başkent Paris'te devam ettiği Fransa'da hızlı tren ağına yönelik kundaklama ve sabotaj eylemlerinin ardından telekom altyapısının da 'sabotaja' maruz kaldığı iddia edildi. Fransa'nın Le Parisien gazetesi ve BFM TV kanalının ismi verilmeyen kaynaklardan aktardığına göre, Fransız şirketleri SFR ve Bouygues Telecom BOUY.PA'ya ait telekom tesisleri 'vandalların' hedefi oldu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Fransa basınına yansıyan haberlerde, Fransa'nın güneyindeki elektrik kabinlerindeki kabloların kesildiği, Lüksemburg yakınlarındaki Meuse bölgesindeki ve Paris yakınlarındaki Oise bölgesindeki tesislerin tahrip edildiği belirtildi. Söz konusu durumun özellikle sabit hat hizmetlerini etkilediği kaydedildi. 

BAKAN DOĞRULADI

Fransa'nın Dijital Meselelerden Sorumlu Devlet Bakanı Marina Ferrari, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, ülkedeki telekom ağının gece saatlerinde gerçekleştirilen 'vandallık' eylemleri sonrası 'münferit kesintiler' yaşadığını doğruladı. Bakan, bu durumun bazı sabit ve mobil hatları etkilediğini bildirdi. 

'AŞIRI SOLCU ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI'

26 Temmuz’da Olimpiyat açılış törenine saatler kala, Fransa genelinde Pagny-sur-Moselle, Courtalain ve Croisilles'de tren hatlarının kundaklandığı açıklanmış, bunun 'planlı ve koordineli' bir sabotaj olduğu iddia edilmişti. Reuters'ın aktardığına göre, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, bugün sosyal medya hesabından, söz konusu 'sabotaj saldırısı' ile bağlantılı olarak 'aşırı solcu bir militanın' gözaltına alındığını iddia eden bir haberi paylaştı.

ONARIM ÇALIŞMALARI 28 EKİM'DE TAMAMLANDI

Fransız ulusal demir yolu şirketi SNCF de 28 Temmuz Pazar günü bir açıklama yaparak, başkent Paris'e ulaşım sağlayan yüksek hızlı tren hatlarının etkilendiği sabotaj girişiminin ardından iki gündür yürütülen onarım çalışmalarının nihayete erdiğini duyurdu. SCNF, bugün için planlanan tren seferlerinin neredeyse tamamının yapıldığını ve tren hatlarının yarından itibaren tam hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

Tren hatlarındaki aksamalardan yaklaşık 800 bin yolcu etkilenmişti. Fransa, 11 Ağustos’a kadar sürecek olimpiyatlara ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 16 milyon turistin beklendiği Paris'te düzenlenen organizasyona 206 delegasyondan 10 bin 500 sporcu katılıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler telekom Fransa sabotaj