Fransız Kültür Merkezi, Jean-Paul Belmondo’yu anıyor

Türkiye Fransız Kültür Merkezi, Jean-Paul Belmondo'yu düzenleyeceği film gösterimleri ile anacak. Anma kapsamında yapılacak gösterimlerin İstanbul ayağına Atilla Dorsay da katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Fransız Kültür Merkezi, 6 Eylül tarihinde ölen oyuncu Jean-Paul Belmondo’yu Ankara, İstanbul ve İzmir’deki sinema salonlarında düzenleyeceği film gösterimleri ile anacak. İzleyiciler, Fransız sinemasının Belmondo'nun anısına "Rio Macerası" ve "Çılgın Pierrot" adlı filmlerini Institut Français İstanbul ve İzmir şubelerinde 16 Eylül'de, Ankara'da ise 17 Eylül'de ücretsiz izleyebilecek.

İstanbul'da düzenlenen etkinliğe sinema eleştirmeni, yazar ve gazeteci Atilla Dorsay da katılarak Belmondo hakkında bir anma konuşması yapacak.

'RİO MACERASI' VE 'ÇILGIN PIERROT' GÖSTERİLECEK

Gösterilecek ilk film olan "Rio Macerası", 1964 yılında, yönetmenliğini Philippe de Broca'nın üstlendiği bir film. Fransız ordusunda asker olan Adrien, Brezilya'da kaçırılan nişanlısını bulmak için bir maceraya atılır. 

Gösterilecek diğer film ise Belmondo’nun Jean-Luc Godard'la iş birliği yaptığı son filmi, 1965'te Anna Karina ile birlikte rol aldığı "Çılgın Pierrot" olacak. Belmondo filmde, zengin bir kadınla evli olan ve hayatından sıkılmış olan Ferdinand'ı oynuyor. 

Anma kapsamında düzenlenecek olan gösterimlerin programı şöyle: 

  • Fransız Kültür Merkezi İstanbul (16 Eylül) / Atilla Dorsay’ın anma konuşması ile
    Rio Macerası – 18.00
    Çılgın Pierrot – 20.30
  • Fransız Kültür Merkezi İzmir (16 Eylül)
    Rio Macerası – 18.00
    Çılgın Pierrot – 20.30
  • Fransız Kültür Merkezi Ankara  (17 Eylül)
    Rio Macerası  – 18.00
    Çılgın Pierrot – 20.30