Fransız oyuncu, senarist ve oyun yazarı Jean-Pierre Bacri öldü

Fransız oyuncu, senarist ve oyun yazarı Jean-Pierre Bacri, 69 yaşında öldü. Bacri, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanser tedavisi gören Fransız oyuncu ve senarist ve oyun yazarı Jean-Pierre Bacri, pazartesi günü Paris'te öldü. Variety'nin aktardığına göre, kanser hastalığı nedeniyle ölen Bacri'nin ölümü, menajeri Anne Alvares-Correa tarafından AFP'ye doğrulandı.

Fransa'da birçok film yapımcısı, oyuncu ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Bacri'nin ölümünün ardından paylaşımlar yaptı.

Ntv'nin aktardığına göre, 24 Mayıs 1951'de Cezayir'in Castiglione kentinde doğan ve kariyerine 80’li yıllarda başlayan Bacri, meslektaşı ve eşi Agnès Jaoui ile birlikte Fransa'da kült statüsü kazanan The Taste of Others ile Kitchen and Outbuildings gibi birçok yapıma imza attı. Bacri ve Jaoui'nin, Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar’a aday gösterilen ve En İyi Senaryo dalında César ödülüne değer görülen "The Taste of Others", Cannes’da En İyi Senaryo Ödülü'nü kazanan "Look at Me", Alain Resnais’in yönettiği "Hayat Bir Şarkıdır" (Same Old Song) gibi pek çok filmde imzası bulunuyor.

Bacri'nin son rolleri arasında Olivier Nakache ve Éric Toledano'nun yönettiği 2017 yapımı komedi-dram filmi "C’est la vie" ve aynı zamanda yönetmenliğini yapan eşi Jaoui ile birlikte yazdığı "Place Publique" yer alıyor.