Fuat Köse: Sokak hayvanlarının yaşaması için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim

Sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifine tepki gösteren Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, "Onların yaşaması için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu Hayvan Hakları Kanunu’nda değişiklik öngören ve sokak hayvanlarına ötanazi uygulanması getiren yasa teklifine ilişkin açıklama yaptı. 

"Bu yasa can dostlarımızın yaşamı için büyük bir tehdittir. Bilinsin ki Meclis’e gelen bu yasanın her zaman karşısındayım" diyen Köse, şunları kaydetti:

“Sokak hayvanlarına yönelik yeni yasa tasarısının hayata geçirilmesi noktasında önemli endişelerim var. Sahipsiz hayvanların uyutulmasını kapsayan çağ dışı yasanın uygulanması vicdanen mümkün değildir. Bu gerçeği herkesin görmesini istiyorum. Bu yasa can dostlarımızın yaşamı için büyük bir tehdittir. Bilinsin ki Meclis’e gelen bu yasanın her zaman karşısındayım. Onların yaşaması için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim. Üretimi durdur, ticareti yasakla, kısırlaştır, aşılat yerinde yaşat.”

Köse, sokak hayvanlarının korunması konusunda daha kapsamlı adımlar atılmasını isteyerek, can dostların tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.