Fuat Oktay: Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın Antalya Diploması Forumu'na katılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Türkiye'ye geleceğini söyledi. Paşinyan'ın 11-13 Mart arasında yapılacak Antalya Diploması Forumu'na katılacağını belirten Oktay, "Ermenistan Başbakanı'nın Antalya'da düzenlenecek olan Diplomasi Forumu'na katılacağını ifade ettiği bir sürece gelmiş durumdayız. Arzu ederiz ki bu süreç hızlanır" diye konuştu.

'KARABAĞ BARIŞIN ANAHTARI OLDU'

A Haber canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye-Ermenistan ilişkilerindeki normalleşme sürecini değerlendirdi.

"Karabağ'ın özgürleştirilmesi diye ifade edebileceğimiz, bizim de sonuna kadar destek verdiğimiz süreç, savaş gibi algılansa bile aslında barışın anahtarı oldu" diyen Oktay, şunları söyledi:

"Hem de buradan en büyük kazancı Ermenistan sağladı. Hemen akabinde Cumhurbaşkanımız, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le birlikte açıklamada bulundu. Evet bu bir sorundu, çözmek istemedikleri bir sorundu, Minsk grubu da dahildir buna. Şimdi barış zamanı, buyurun konuşalım hatta altılı konuşalım. Bölgeyi bir refah bölgesine dönüştürelim. Bunun anlaşılması belki bir yıl aldı, şimdi Ermenistan da bunu anlamış durumda."

'KARŞILIKLI SICAK MESAJLARIN OLDUĞU BİR SÜRECE GELDİK'

Türkiye ve Ermenistan'ın görevlendirdiği özel temsilcilerin görüşmelerinin devam ettiğini hatırlatan Oktay, "Karşılıklı sıcak mesajların gidip geldiği, özel temsilcilerin atandığı, görüştüğü ve sürecin başladığı ve şimdi Ermenistan Başbakanı'nın Antalya'da düzenlenecek olan Diplomasi Forumu'na katılacağını ifade ettiği bir sürece gelmiş durumdayız" dedi.

'O KORİDORLARDAN BAŞKA PENCERELER AÇILACAKTIR'

Sürecin hızlanmasını istediklerini dile getiren Oktay, "Arzu ederiz ki bu süreç hızlanır. Hemen bizim doğumuzdaki o koridorun açıldığı, hem kara yolu olarak hem de demir yolu olarak ve diğer tarafta Laçin koridoru anlamında anlaşılmıştı, Laçin koridorunun da çalıştığı bir yapıda yine Ermenistan kazanır. Türkiye kazanacaktır, Azerbaycan kazanacaktır, bölge kazanacaktır çünkü ticaret gelişecektir, turizm gelişecektir. Ümit ediyorum ki çok kısa sürede yol alırız, o koridorlar da açılır ve dolayısıyla o koridorlardan bambaşka bir pencere açılacaktır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)