G7 liderleri: Putin'den hesap sorulacak

G7 ülkeleri liderleri, Ukrayna'nın Kremençuk kentinde 18 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya tepki göstererek "Putin ve sorumlularından hesap sorulacak" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - G7 ülkelerinin liderleri Ukrayna'nın Kremençuk kentinde 18 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. 

The Guardian'ın haberine göre, açıklamada "iğrenç saldırı" ifadeleri kullanıldı ve olayın "savaş suçu" olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Bu vahşi saldırının masum kurbanlarının yasını tutmak için Ukrayna ile birlikteyiz. Masum sivillere ayrım gözetmeksizin yapılan saldırılar bir savaş suçu oluşturur. Rusya Devlet Başkanı Putin ve saldırının sorumlularından hesap sorulacak" denildi. 

G7 liderleri, "Bugün, 124 gündür devam eden Rus saldırganlığı karşısında Ukrayna'ya sarsılmaz desteğimizi vurguladık. Ukrayna'ya ne kadar sürerse sürsün, mali, insani ve askeri destek sağlamaya devam edeceğiz. Rusya, Ukrayna'ya karşı acımasız ve anlamsız savaşına son verene kadar dinlenmeyeceğiz" açıklaması yaptı.

G7 ülkeleri Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa, Japonya ve Kanada'nın liderleri hafta sonu Bavyera Alpleri'nde Elmau Sarayı'nda bir araya gelmişti. (DIŞ HABERLER)