G7'de Rusya'ya karşı enerji hamlesi: Japonya kömür ithalatını azaltacak

Japonya hükümeti, G7 ülkelerinin Rusya'yla enerji bağımlılığını azaltma politikaları kapsamında Rusya'dan kömür ithalatını aşamalı olarak düşüreceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya hükümeti, Rusya kaynaklı kömür ithalatını aşamalı olarak düşürmeyi planladığını açıkladı. Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanı Hagiuda Koiçi, Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımların artırılacağının sinyalini vererek "Yenilenebilir ve nükleer dahil enerji kaynaklarımızı çeşitlendirerek Rusya'ya bağımlılığımızı azaltacağız" dedi.

Kararın G7 ile koordinasyon halinde alındığını kaydeden Hagiuda, "Aşamalar sonunda Rusya'dan kömür ithalatının tamamen durdurulmasının hedeflendiğini" söyledi. Hagiuda, G7 ülkelerinin "farklı düzeydeki ithal enerji ihtiyaçları" olduğuna dikkati çekerek, Japonya'nın bu dönemde alternatif enerji kaynaklarına yöneleceğini belirtti.

G7 ÜLKELERİ GEÇEN AY KARAR ALMIŞTI

G7 ülkelerinin (Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada) enerji bakanları, Rusya’ya enerji bağımlığının azaltılması konusunda uzlaşmaya varıldığını geçen ay duyurmuştu. Ortak açıklamada, "Yükselen enerji fiyatlarının özellikle enerji ithalatçısı konumundaki gelişmekte olan ve finansal kaynakları azalmış ülkeler tarafından hissedileceği" ifade edilmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler g7 ülkeleri japonya