Galatasaray, Antalyaspor virajında: Muhtemel 11'ler

Süper Lig'in lideri Galatasaray, Antalyaspor deplasmanında 3 puan arayacak.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda yapılacak maç saat 19.00'da başlayacak. Müsabakayı hakem Ali Şansalan yönetecek.

Ligde geride kalan 8 haftada 7 galibiyet, 1 beraberlik alan sarı-kırmızılı takım, 22 puan topladı. Ligdeki 3 namağlup takımdan biri olan Galatasaray, en yakın takipçisi Samsunspor'un 4 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

Antalya temsilcisi ise ikişer galibiyet ve beraberlik ile 4 yenilgi yaşadı. Kırmızı-beyazlı takım, topladığı 8 puanla haftaya 14. sırada girdi.

İki takım arasında geride kalan 56 maçta sarı-kırmızılılar 35, kırmızı-beyazlılar 7 galibiyet aldı, taraflar 14 müsabakada ise eşitliği bozamadı.

Galatasaray'ın 108 golüne, Akdeniz ekibi 49 golle karşılık verdi.

GALATASARAY, ANTALYASPOR'A KARŞI SON 16 MAÇTA MAĞLUP OLMADI

Galatasaray, Antalyaspor ile ligde oynadığı son 16 müsabakada mağlubiyet yaşamadı.

Sarı-kırmızılı takımı son olarak 2015-2016 sezonunun ikinci yarısında 4-2 mağlup etmeyi başaran Antalyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı lig maçlarında galibiyet elde edemedi.

Bu süreçte 12 galibiyet, 4 beraberlik alan Galatasaray, 34 gol attı. Antalyaspor ise galibiyete hasret kaldığı 16 maçta fileleri 9 kez havalandırabildi.

ANTALYA'DAKİ MAÇLAR

Galatasaray ile Antalyaspor, lig tarihinde Antalya'da 28 maç yaptı.

Antalya'daki maçlarda Galatasaray 17, ev sahibi ekip 3 kez galip geldi, 8 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılı takım, deplasmanda Antalyaspor'a 50 gol atarken, kalesinde 24 gol gördü.

Galatasaray, Antalyaspor ile deplasmanda yaptığı son 8 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik alarak mağlup olmadı.

DERBİ ÖNCESİ KAAN AYHAN CEZA SINIRINDA

Galatasaray'da Kaan Ayhan sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Süper Lig'de geride kalan bölümde üç kez sarı kartla cezalandırılan Kaan, bu maçta da kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek ve 10. haftadaki Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek.

MUHTEMEL 11'LER

Antalyaspor'da Emrecan Uzunhan, Bahadır Öztürk ve Bünyamin Balcı sakatlıklarından dolayı kırmızı-beyazlı formayı giyemeyecekler. Erdal Rakip ve Djenepo'nun durumuna ise maç gününde karar verilecek.

Galatasaray cephesinde ise Barış Alper Yılmaz milli takımdan sakat dönmüştü. Ciddi bir sakatlığı olmadığı belirtilse de Barış Alper'in forma şansı bulup bulamayacağı maç günü netlik kazancak.

Antalyaspor: Piric, Mert Yılmaz, Veysel Sarı, Thalisson, Güray Vural, Kaluzinski, Soner Dikmen, Townsend, Safuri, Larsson, Gaich

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Davinson, Abdülkerim Bardakçı, Jakobs, Torreira, Sara, Sallai, Yunus Akgün, Mertens, Icardi

(ANADOLU AJANSI)