Galatasaray'da seçimi Dursun Özbek kazandı

Galatasaray'ın olağanüstü seçimli genel kurulunda Dursun Özbek, rakibi Eşref Hamamcıoğlu'nu geçerek başkanlığa seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Kulübü'nün 103. dönem yönetiminin belirlendiği olağanüstü seçimli genel kurulda, eski başkanlardan Dursun Özbek yeniden başkanlığa seçildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Galatasaray Lisesi'nde düzenlenen ve Dursun Özbek ile Eşref Hamamcıoğlu'nun aday olduğu genel kurulda, 24 sandıkta oy kullanıldı.

Beyaz listelerdeki oyların tasnifiyle 2 bin 208 oya ulaşan Özbek, başkanlığa seçildi. Diğer aday Hamamcıoğlu ise 2 bin 73 oy aldı.

2015-2018 arasında başkan olarak görev yapan Dursun Özbek, 4 yıl aradan sonra tekrar başkanlık koltuğuna oturdu.

DURSUN ÖZBEK KİMDİR?

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde 1950 yılında dünyaya gelen Dursun Aydın Özbek, Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Fakültesi'ni bitirdi.

İTÜ Spor Kulübü'nde hem futbolcu hem de yönetici olarak görev yapan Özbek, 1974 yılında otomotiv sektörüyle iş hayatına girdi. 1988 yılından beri turizm sektöründe olan Özbek, İstanbul, Ankara ve Antalya'daki otelleriyle hem yatırımcı hem de işletmeci olarak iş hayatına devam ediyor.

Galatasaray Kulübünde merhum Duygun Yarsuvat yönetiminde 2014-2015 yılında başkan yardımcısı olarak çalışan Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulüpte 2015-2018'de 36. başkan olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Dursun Özbek, Fransızca ve İngilizce biliyor. (HABER MERKEZİ)