Galatasaraylı Vedat İnceefe'yi de dolandırdılar

Ünlü futbolcuların bankacı Seçil Erzan tarafından dolandırılmasını ardından bu kez de eski Galatasaraylı futbolcu Vedat İnceefe'nin 1.5 milyon TL dolandırıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaraylı birçok futbolcunun bankacı Seçil Erzan tarafından dolandırıldığını ortaya çıkmasının ardından camiaya yeni bir dolandırıcılık dosyası daha eklendi. Galatasaraylı eski futbolcu Vedat İnceefe'nin ucuz otomobil vaadiyle 1.5 milyon TL dolandırıldığı ortaya çıktı. Dolandırılanlar arasında emniyet müdürleri ve savcıların da bulunduğu iddia edildi.

Dolandırıcılık olayının bilançosunun toplam yaklaşık 10 milyon lira olduğu belirlendi.

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre, dolandırıcılık olayı, 6 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşti. İddialara göre, Murat Ş., arkadaşı polis H.T.'ye ucuz araç temin edebileceğini söyleyerek onu ikna etti. Murat Ş., daha önce iki emniyet müdürüne sattığı araçları göstererek inandırıcı bir hikaye oluşturdu.

H.T., 470 bin lira ödeyerek araç alımı için anlaşma yaptı. Ancak Murat Ş., araç için 82 bin lira hizmet bedeli talep etti. Polis H.T. devamında her seferinde farklı bir bahaneyle parasının alındığını fark etti.

Aradan geçen 5 ay içerisinde ise araçtan haber gelmedi. Murat Ş.'ye aracın durumu sorulduğunda ise, "Araçlar TIR'larla İstanbul'a geldi. Otoparkta ekspertiz işlemleri yapılıyor" cevabıyla karşılaştı.

Olay ortaya çıkınca polis, kısa bir araştırma yaparak Murat Ş.'nin daha önce bir komiserden ve Galatasaraylı eski futbolcu Vedat İnceefe'den de benzer şekilde para aldığını öğrendi. Polis, dolandırıldığını anlayınca savcılığa suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. (HABER MERKEZİ)