ABD ve Avustralya 'pişirme'yi Sibel Hoca'dan öğreniyor
Gıda bilimi üzerine ders veren Doç. Dr. Sibel Özilgen'in Cooking as a Chemical Reaction (Kimyasal bir tepkime olarak pişirme) adlı kitabı Avustralya ve ABD'deki eğitim kurumlarında hem ders kitabı hem kaynak kitap olarak okutuluyor.
DUVAR - Gıda bilimi üzerine ders veren Doç. Dr. Sibel Özilgen'in Cooking as a Chemical Reaction (Kimyasal bir tepkime olarak pişirme) adlı kitabı Avustralya ve ABD'deki eğitim kurumlarında hem ders kitabı hem kaynak kitap olarak okutuluyor.
Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı olan Özilgen, öğrencileriyle yaptığı gıda deney ve sonuçlarını kitaplaştırdığını belirterek, “Aslında ben gıda mühendisiyim. Öğrencilerime her yemek pişirmenin kimyasal bir reaksiyon olduğunu anlatırım...”
“Ben bu kitapta yemek pişirirken proetinlere ne olduğunu anlattım. Mesela iyi pişmiş, orta pişmiş, tam pişmiş et ne demek? Ne değişiyor da böyle oluyor, bunları anlattım” diyor...
Kitaptan bir kaç not şöyle: Ekmeğin neden bayatladığı unun içindeki nişastanın yapısıyla ilgilidir. Ekmek buzlukta saklanırsa, bayatlamasına neden olan reaksiyon yavaşlar...