Hindistanlı kadınlar acı verici ritüelleri reddediyor
Bagia kabilesi kadınları, 2 bin yıldan daha uzun bir zamandır kimliklerinin göstergesi olarak işaretleniyor. Bölgede okullaşma oranın artmasıyla birlikte, acı ve utanç verici bulunan bu uygulama kadınlar tarafından reddedilmeye başlanıyor.
1
Orta Hindistan’da Madya Predesh eyaletinin dağlık kesimlerinde yer alan Dindori bölgesinde yaşayan Baiga kabilesinin kadınları, 2 bin yıldan daha uzun bir zamandır dövme yaptırıyor. Bona köyünden 25 yaşındaki Semintra’nın bacaklarının, kollarının ve alnının üstünde dövmeleri var. Dövme sanatçısı olarak çalışan kadınlar, çeşitli kabileler tarafından tercih edilen ve farklı anlamlara gelen tasarım ve renkler konusunda bilgili.
2
Geleneksel olarak 10-12 yaş aralığındaki kız çocuklarına dövme yapılıyor. Vücudun her parçası için farklı tasarımlarla yapılan bu uygulama, derinliğini efsane ve folklordan alıyor. Dövme esnasında çekilen acının kadınları doğuma hazırladığına inanılıyor. Bagia kabilesinin inanışına göre, öldükten sonra cennette her birinin kimliğini gösteren şey bu dövmeler olacak.
3
Ateş, ekinler, tahıllar, tavus kuşu, çiçekler, ağaçlar ve gözler gibi şekilleri betimleyen desenler, bambu çubuklarla derinin üstüne çiziliyor. Daha sonra ezilmiş nijer tohumundan oluşan toz şeklindeki figürler, iğnelerle vücuda işleniyor.
4
İlk uygulamadan sonra, figürler ılık su ve gübre ile yıkanıyor. Acıyı azaltmak ve hızlı bir iyileşme sağlamak için dövme yapılan kısımlara şifalı bitkiler koyuluyor.