Doğru bilinen sağlık yanlışları
Sürekli duyduğumuz sağlığın vazgeçilmezleri sandıklarımız aslında birer efsaneden mi ibaret?
DUVAR - Yıllardır 'sağlıklı yaşamın vazgeçilmezleri' olarak anlatılan bazı şeyler aslında yanlış bilgiden ibaret.
'Günde 8 bardak su için'
Örneğin yaygın olarak bilinenin aksine günde 2 litre su içmenin şart olmadığını söyleyen uzmanlar, susuz kaldığı anda bir bardak su içen kişilerin sağlıklarını koruyabileceklerini söylüyor. Suyun yanı sıra çorba, meyve ve sebze gibi sıvıdan yana zengin gıdalar, meyve suyu, çay ve kahve gibi içecekler de su ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olabiliyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta; tuvalete çok az gitmeniz ve idrarınızın koyu sarı renkte olması. Bu belirtiler vücudunuzun susuz kaldığının en önemli göstergesi.
'Yumurta kalbe zararlıdır'
Günde 1 yumurta yemenin kalp rahatsızlığı riskini artırdığı da bir diğer yanlış bilgi. Yumurtanın sarısında kolesterol olduğu doğru ancak bu değerler diğer gıdalardaki gibi normal seviyede. Üstelik yumurta kalp hastalıkları riskini düşürebilecek besin maddelerinden biri olan Omega 3 içermekte.
'Soğuk hava soğuk algınlığına sebep olur'
Annelerimizden sık duyduğumuz soğuk havanın soğuk algınlığına sebep olması da bizi hasta etmez. Sanılanın aksine mikrop ve bakteriler sıcak havayı daha çok sever. Hasta olmamızın nedeni kapalı alanlarda bulunmamız ve hızlı hava değişikliğidir.