Hangi aylarda hangi balık yenir?
Hangi ayda hangi balık türünün yenmesi gerekiyor? İşte ay ay balık rehberi...
Ocak
DUVAR - Balık sezonu açılırken 'hangi balık ne zaman yenir?' soruları akla geliyor. Örneğin Karadeniz'in yıldızı hamsi ocağın favorisidir. Her çeşidi yapılan hamsi bu ayda tam yağlı durumuna ulaşıyor. Nispeten kefal de. Yanı sıra uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini koruyor. Çinekop, kofana, mezgit de rahatlıkla bulabilirsiniz. Tekir ve kırlangıç da tavsiye ediliyor.
Şubat
Kalkan ve tekirin tezgahlara çıktığı şubatta gümüş de tavsiye ediliyor. Uskumru, lüfer, palamut yağını kaybetmeye başlıyor.
Mart
Kefal, levrek ve kalkanın lezzetine lezzet kattığı zaman. Uskumru çiroz olma yolunda ilerleyedursun siz şimdilik tavası ve pilakisiyle bu ayı ggeçirin. Mart Ayrıcı, Gümüş balığının da bollaştığı dönemdir.
Nisan
Kalkan bu ayın da favori balıklarındandır. Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç yine bol oluyor.